DIÓS-MÉZES SZELET

2014-02-22

sponsored links



A diós és a mákos sütemények a Magyar konyha klasszikus desszertjei. Szerintem... Nem hiába emelik létezésükkel a nagyobb  ünnepeink fényeit, hiszen elképzelhetetlen nélkülük a Karácsony, egy- egy születésnap, de még a Húsvét sem. Ritkán szoktam 4-5 lapos süteményeket sütni, mert elég hosszadalmas a készítése és elég nagy szétpakolással is jár. Mert ugyebár, a lapokat külön-külön ki kell nyújtani, kisütögetni, lesben állni a sütõ elõtt, nehogy megégjen, utána meg krémet fõzni, habosítani, betölteni és várni, jó esetben 1 napot, hogy összeérjen és megpuhuljon... Na, szóval macera az egész. De lássuk be : MEGÉRI.... Mert finom, puha és egyáltalán : Mennyei....

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 egész tojás, 15 dkg cukor, 12 dkg vaj, 4 evõkanál méz, 4 evõkanál tej, 1/4 mokkáskanál só. Diós krém: 2 csomag tejkaramella ízû pudingpor, hozzá ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s