DIÓS LEPÉNY

2014-03-28

sponsored links

DIÓS LEPÉNY



Gyorsan elkészíthetõ finomság került valamelyik nap az asztalunkra. A karácsonyi hókifli adta az ötletet, mert annyira finom volt, hogy gondoltam egy kicsit lusta módon készítem most el, csak két lap közzé a kedvenc diós tölteléket elosztva, semmi kifli formázás, többfajta töltelék gyártás, csak sima lepényképt sütöm meg..

Finom volt tényleg, nagyon omlós a tésztája.. és a diós töltelék...hmmmm :)

HOZZÁVALÓK

20 dkg liszt
10 dkg zsír
1 csipetnyi só
1 dl tejföl 

Töltelékek:

15 dkg darált dió
porcukor
fél marék mazsola
0,2 - 0,3 dl tej
1 kk citromlé 
fél zacskó vanilliás cukor


ELKÉSZÍTÉSE

  1.  A lisztet a zsírral összemorzsolom, majd szépen hozzáadom az összes hozzávalót és egynemû tésztát gyúrok belõle. Letakarva hagytam addig, amíg a töltelékkel el nem készültem. (Ha tovább pihentetjük se lesz vele probléma)
  2. A tésztát 2 fele veszem és lisztezett felületen 3 mm-esre kinyújtom az elsõ adagot, beleteszem a kikent , kilisztezett tepsibe, rájön az összekevert diós töltelék, majd befedem a kinyújtott maradék tésztával.
  3. Elõmelegített sütõben 180 fokon 15 percig sütöm, éppen addig, hogy egy nagyon kis színt kapjon, majd porcukorral megszórva tálalom.

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.





Folytats a blogon ... splitinapok.blogspot.com/2014/03/dios...

sponsored links

Keres?s