DIÓS CSOKOLÁDÉTORTA

2014-05-13

sponsored links

Szülinapra készült ez a diós csokitorta, ami egyébként a májusi Kifõztükbe is bekerült. Az ünnepelt nagy diókedvelõ, így mindenképpen ezen a vonalon kellett gondolkodnom. A szállítás miatt a képeken még az összeszerelés elõtti állapot látható. Kis aranylüszteres, csokival bevont mogyorószemekkel szórtam meg a tetejét és persze csillagszórógyertya is került rá az utolsó pillanatban... És hogy hányas? 88...





Hozzávalók:
Tésztához
17,5 dkg puha vaj
17,5 dkg nádcukor
3 tojás
1 tk vaníliakivonat
12,5 dkg sütõporos liszt (1 kg liszthez 1 zacskó sütõpor az arány)
1/2 tk sütõpor
10 dkg dióbél
1 ek cukrozatlan kakaópor
5 dkg magas kakaótartalmú csokoládé (70%)

Krémhez
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé (70%)
15 dkg puha vaj
7 dkg átszitált porcukor
6 tk makadámia dió szirup
2 tk tejszín


A diót 180 fokos sütõben pár perc alatt megpirítjuk és amikor már illatozik, kihûtjük, majd finomra daráljuk. A csokoládét is apróra vágjuk. Két 18 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és az aljukat sütõpapírral béleljük ki.

A tésztához a puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezt követõen beledolgozzuk a vaníliát, a lisztet, a plusz sütõport, a darált diót, majd a kakaóport és végül a csokoládét is. A tésztát egyenlõen elosztjuk a formákban és 180 fokra elõmelegített sütõben kb 25 perc alatt megsütjük (tûpróbával ellenõrizzük).

A krémhez a csokoládét gõz fölött megolvasztjuk és félretesszük hûlni. A vajat habosra keverjük, hozzáöntjük a porcukrot, a szirupot, a langyos csokoládét, végül pedig a kevés tejszínt is. A krém egyik felét a lapok közé, a másikat a torta tetejére kenjük. Csokoládés mogyorószemekkel vagy pirított dióval díszíthetjük.




Folytats a blogon ... mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s