DIÓS - CSOKIHABOS PITE

2014-05-13

sponsored links














Az egyik legegyszerûbb és legfinomabb diós sütemény ez, amit valaha készítettem. Nem mellesleg jó ok a megsütésére, ha van négy felesleges tojásfehérjénk a hûtõben... Miért is nem találtam rá hamarabb?! Nem kell keleszteni, dagasztani, kiszúrni és formázni, csak egyszerûen belenyomkodni a tepsibe a tésztáját és rákanalazni a töltelékét... Ennyi! Hát nem szuper recept? És ha tudnátok milyen finom....


Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 1 kávéskanál sütõpor. Töltelék: 20 dkg dió, 10 dkg keserû csokoládé, 3 evõkanál keserû kakaópor, 8 dkg cukor, 4 db. tojásfehérje, 1 csipet só.


A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, az sem baj, ha nem túl sima a tészta, majd egy sütõpapírral bélelt, kb. 20 x 30 cm-es tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk. A diót, a kockára tördelt csokoládét, a kakaóport és a sót egy késes aprítóba tesszük és megdaráljuk vele a hozzávalókat. A tojásfehérjéket a cukorral nagyon kemény habbá felverjük, majd a diós keveréket lazán beleforgatjuk. A kész tölteléket a tepsiben lévõ tésztára kanalazzuk, egyenletesre eldolgozzuk, majd betesszük az elõmelegített, 180 C-os sütõbe sülni. Kb. 20-25 perc után tûpróbával ellenõrizzük, hogy átsült-e rendesen. Ha megsült, langyosra hûtjük, majd felkockázva tálaljuk.








Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s