DIY: eperecet házilag

2014-05-23

sponsored links

Hamarosan el is felejthetitek a balzsamecetet, ha rákaptok a házi készítésû eper-, vagy málnaecet ízére!



Eperecet házilagEperecet házilag



Csak pár éve kezdtem el gyümölcsecetet készíteni, kellett hozzá persze a River Cottage, és Pam Corbin, aki isteni lekvárokat készített Hughnak, és Hugh-gal (Hugh Fearnley-Whittingstall), az Õ befõzõs könyvében olvastam elõször málnaecetrõl, meg is csináltam, majd polcra tettem, egy kicsit el is feledkeztem róla, aztán egyre több visszajelzés jött barátainktól hogy milyen isteni volt az a málnaecet és hogy idén is lesz-e? Lett hát, sõt epres változatban is elkészült, íme?ez is ugyanolyan finom, erõteljes epres aromával.



Eperecet


Hozzávalók:

500 g eper, 3 dl vörös borecet, cukor (3 dl gyümölcsecethez  250 g)



Mossuk meg az epret, tegyük egy befõttesüvegbe és öntsük fel az ecettel. Fakanállal nyomkodjuk össze a gyümölcsöt és lefedve érleljük 3-4 napig, minden nap kicsit megrázva.

Négy nap után szûrjük le (gézen csepegtessük le), nyomkodjuk ki alaposan az epret, majd a gyümölcsecetet forraljuk össze a cukorral .

Kicsit besûrûsödik. Amikor kihûlt töltsük üvegekbe, kamrapolcon tároljuk.






Hasonló bejegyzések:




Oreokeksz 3
Oreo keksz, házilag


eperszorp
Kezdünk! First minute befõzés: eperszörp



Fehércsoki likõr


Bodzás eperlekvár
A pikáns bodzás eperlekvár




Folytats a blogon ... marmalade.cafeblog.hu/2014/05/23/diy-...

sponsored links

Keres?s