Disznósajt sonkaprésben

2014-01-28

sponsored links

Hozzávalók: 1/2 disznófej, fél  kicsontozott csülök, 1 nyelv, 2 szív, 5 gerezd fokhagyma, 1/2 dkg õrölt bors, 1 dkg paprika, só.
Abálólé fûszerei: 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma,  1 kiskanál szemes bors, só
A fejet megfelelõen elõkészítem, leperzselem róla az esetleges szõrmaradékokat, majd megmosom. A nyelvvel, a szívvel, és a csülökkel együtt annyi vízbe tesszük fel fõni, amennyi azt ellepi. Mikor megpuhul, kiveszem a húsokat a lébõl. A zsíros részeket kivágom. A nyelvet hideg vízbe mártom, lehúzom a bõrét és a szívvel együtt ujjnyi csíkokra vágom. A fejet kicsontozom és kettéosztom. A fület is csíkokra vágom ez lesz benne porcos rész. A húst csíkokra vágom, a bõrkéket  ledarálom.  A darált részeket elkeverem a zúzott fokhagymával a sóval és a fûszerekkel. A fûszerekkel jól elkevert húsokat a présbe helyezzük, jól összenyomjuk. Hideg vízbe tesszük fel fõni. Lassú tûzõn kb 1 órát fõzzük, közben állítunk a présen. Ha kész kivesszük a forró lébõl és megvárjuk míg teljesen kihûl. Nagyon szépen szeletelhetõ, finom disznósajtot kapunk. A fûszerezésen lehet változtatni, erõs paprikát is lehet beletenni, ha valaki csípõsen szereti. Friss házi kenyérrel tálalhatjuk.

Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2014/01/d...

sponsored links

Keres?s