Detox

2014-01-14

sponsored links

Na jó, ez a cím csak egy divatos angol kifejezés a méregtelenítésre és hát itt az történik év eleje óta.

Ehhez segítségül hívtunk egy kis kovaföldet, majd szódabikarbónát, valamint lúgosító vizet és ételeket. Szóval zöldség-gyümölcs nyakra-fõre. Ami a csövön befér. Oké, inkább, amennyi jól esik - persze.

A kúrában azért elsõsorban igen finom dolgoknak van helyük, ehhez segítséget számos netes oldalon talál az ember, én pedig csatlakoztam egy "kihíváshoz", ami vegán smoothie-k fogyasztását tûzte ki célul 30 napon keresztül.

De azért saját kútfõbõl is megy ezeknek az italoknak az elkészítése. Nem szoktam hozzájuk adni semmiféle édesítõszert, mert általában édes gyümölcsöket használok, amik eleve megadják a jó ízét és megfelelõ édességét az italoknak.

Ezúttal a banánra épültek a smoothie-k, amiket csináltam. 
Többek között például az itt következõket. Az eljárás minden esetben nagyon egyszerû és ugyanaz: a hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk, poharakba öntjük a végeredményt és fogyaszthatjuk is.


Pirított kókuszos banán smoothie:
- néhány ek. kókuszreszelék megpirítva (én serpenyõben pirítottam pár perc alatt, odafigyelve és sûrûn kevergetve, de sütõben is lehet, akkor is gyakran keverjük át)
- 1 banán
- 2 dl kókusztej



Banános avokádó smoothie:
- 1 banán
- 1 avokádó
- 1 marék lucernacsíra
- víz



Kávés-kókuszos banán smoothie:
- 1 banán
- 2 dl kókusztej
- 1 csésze kávé
- kevés kókuszreszelék díszítésnek




Folytats a blogon ... cinnamonandpaint.blogspot.com/2014/01...

sponsored links

Keres?s