Demecseri csöröge

2017-10-09

sponsored links

Napilapban találtam  ezt a receptet, megtetszett már csak annyi volt a dolgom hogy csökkentsem  a hozzávalók mennyiségét 2 személyre amibõl 10 db lett!
                                                                               
Hozzávalók 10 darabhoz:   20 dkg liszt, 2 db tojássárgája, 2 evõkanál porcukor, pár csepp rumaroma, 1 teáskanál vaníliacukor, 1 mokkáskanál sütõpor, 2-3 evõkanál tejföl, 5 dkg vaj/margarin. Olaj a sütéshez, lekvár és porcukor a tészta szórására.
Elkészítése: Tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam amit letakarva fél órát pihentettem. Ezután kinyújtottam fél cm vastagra majd derelyevágóval felszabdaltam kb. 5x8 cm darabokra. Téglalapok közé 2 csíkot vágtam majd forró olajban kisütöttem.  Papírtörlõre szedtem  ki hogy az olajat felszívja, tányérra pakolás után porcukorral szórtam meg és finom házi sárgabaracklekvárral fogyasztottuk! Finom puha tésztája van!
Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2017/10/...

sponsored links

Keres?s