Deli?s Café ? Borjú húsgombócos menü és Deli Burger

2014-02-18

sponsored links

Egy ilyen esõs hétfõn semmi nem esik jobban, mint egy esti zabálás. Anno nagyon régen egyszer már ajánlották a Deli’s Café egységet melynek rohadt nagy elõnye, hogy ha kilépek a kapun már látom. Sokáig szemeztem vele, de valamilyen megmagyarázhatatlan ok miatt sosem tértem be, ezidáig. A kinti étlapon szinte minden szerepel a burgerektõl a salátákon át az egyszerû frissensültekig. Egy órával körülbelül zárás elõtt sikerült beesni, az elsõ meglepetés akkor fogadott. A pult mögött senki, de még zajokat is alig halottam, akár mint egy kísértettanya. A semmibõl elõbukkant egy jány aki gyorsan vázolta a lehetõségeinket, és kedvesen próbált tippeket adni.

Másodmagammal bátorkodtam a látogatást megejteni, így egy csapásra két étel is górcsõ alá került. Az egyik a kajálda nevérõl elnevezett burger, azaz a Deli Burger ami dupla emeletes és dupla húsos. A másik egy salátásabb történet mégpedig úgy, hogy társul mellé borjú húsgombóc is. Elõbbinél is kérhetünk menüt ami annyit tesz, hogy plusz száz forintért választhatunk mellé köretet, levest(?) vagy desszertet. A leves valahogy nem áll össze a fejemben egy burger mellé, még kevésbé valamilyen desszert, így kizárásos alapon maradt a köret ami hasábburgonya. A húsgombócok mellé egy fokhagymás bagett és 3 dl házi limonádé párosul.

Kihasználva, hogy egyetlen vendég sem volt, felvágtattunk a galériára ahol nyugodtabban lehet fotózni a vadat. Az elsõ élményt a burger tányérja és az alatta lévõ tálca okozza, mintha valamiféle antigravitációs öntet lenne rajta (vagy álomvilágban vagyunk? – Eredet?), egy gyengéd lökéssel majdnem fél percig pörög, kurvajó. A második élményt a TV okozza, ahogy az ívelt falról visszaverõdik a hang valami eszméletlen szokol fos hangzást vált ki, egyenesen idegesítõ a zene amit nyomatnak benne úgy puffog übertorzan. Mivel a TV néha nem boldogult az USB-n lévõ tartalmakkal ezért idõnként tartott egy kis szünetet, amikor hallhattuk ahogy a személyzet finoman anyázza egymást.

Esztétikai megjelenés: A legszembetûnõbb változás, hogy az étlapon szereplõ húsgolyók kilapultak mire elkészültek. Ezentúl a saláta hozza a tõle elvárható szintet, sokfajta zöldség és rajtuk csordogáló joghurtos öntettel ami valójában vagy fokhagymás tejföl vagy ezersziget. A bagett korrekt méretû, bevallom kisebbre számítottam. A limonádé egyszerû, még egy citromkarika se jutott bele, nem nagy katasztrófa persze. A burger pörög, mint a ringlispíl. Ránézésre egészen magas, viszont ami feltûnik egybõl, hogy fõként saláta és csemegeuborka karikák alkotják a feltéteket. Jobban szétszedve ez teljesen be is bizonyosodik. A buci szépen szezámmal hintett, viszont valami nem kerek az alsó felével, olyan mintha egy másik buci közepe lenne odarakva. Van továbbá két húspogácsa melyek egyenként nem túl nagyok, viszont a kettõ már korrekt adagot kitesz. A krumplival nem spóroltak, szépen kitölti a tányér üresen maradt részét.

Pont: 7/10

Ízvilág: A salátán a hús nem jó, olyan rágós, hogy rendesen megmozdulnak a fogaim rágás közben, nem túl kellemes élmény, inkább nyalogatnék betonkockát. A zöldségek sokkal jobbak, egészen frissek és van ízük nem egy vízízû zacskós vegyes saláta kiborítva egy tálba. Az öntet teljesen ízetlen, ez minden csak nem fokhagymás. A bagett kellemes ropogós és ez bizony karakteresen fokhagymás lett, ez telitalálat. Áttérve a burgerre bíztam a csodában, de bizony kár volt. A hús szintén a protézisrongáló fajta és már túlsült, egyik oldala oda is égett. A saláta és az uborka jó, de csak ennyitõl nem nagyon érzem a burger érzést, olyan mintha az elõzõ salátát beleraktam volna egy szendvicsbe. Az öntet jól átáztatja amitõl az egész csúszik szét minden irányba. A buci csak látszatra korrekt, ahogy megfogtam porlásnak indult, szó szerint úgy kellett felcsipegetni a tányérról morzsánként. Eljött a köret ideje is, ami tovább rontja az eddig is csodálatos ízvilágot, olyan olajos, hogy fél Southfork a Ewingokkal együtt elkezdte tervezni a kajálda lerohanását. A belseje nyers és mállós, külseje pedig tiszta olaj. Az összkép eléggé tragikus, nem hittem volna, hogy valaha is lesz olyan mikor a saláta okozza a legnagyobb élményt.

Pont: 4/10

 

Mennyiség: A saláta egy az egyben egészen kiadós adag. A húsgolyók helyett kapott pogácsák eléggé nagyok, de sajnos lazább fogainkat gond nélkül kicsavarja. Zöldség ágya teljesen jó, bõséges és minden összetevõbõl szinte egyforma arányba került bele, egyedül talán még egy fél karika paradicsomot tudnék beleálmodni, de ez már csak a kötekedés részemrõl. A mellé járó bagett pont jó, ennél egy falattal se kellene több, mert akkor bagett némi salátával kellene a neve legyen a fogásnak. A burger szintén brutál adag, fõleg azért mert minden egyes eleme laktató, mint az állat. A húspogácsa itt is büntet, az olajban nevelt krumpli hasábok pedig egyszerûen lebombázzák gyomrunkat és egybõl kiütéssel nyernek. Mindkét fogás elegendõ kell legyen egy átlagos ember egyszeri étkezésére, de felmerül a kérdés, hogy minden a mennyiség? az íz pedig lényegtelen? Ha így lenne akkor ehetnék fél kiló zsíros kenyeret is feleennyiért.

Pont: 8/10

Ár/érték: A kamu húsgombócos menü 890 ami azért nagyon barát ár, akárhogy nézzük. A Deli Burger az étlapon szereplõk közül a király és egyben a legdrágább, alapáron 1250 forint, amire rájött a menüztetés így végül 1350-el zártuk. Lehet napi menüvel kellene próbálkozni, vagy éppen frissensülttel melyek mind baráti áron mozognak leginkább a lélektani ezres határ alatt. A hús ma nagyon nem volt a toppon, talán ez volt a legnagyobb hibája mindkét fogásnak. Vannak reggeli gondolatok is, viszont 8 után nyitnak, hétvégén pedig zárva, így igazán necces, hogy egyszer bejutok nyitáskor, de igyekszem.

Pont: 6/10

(ha pontosan szeretnéd tudni hol van a Deli’s Café akkor klikk IDE!)

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/delis-cafe-borju-husgom...

sponsored links

Keres?s