Darázsfészek

2014-08-02

sponsored links

Ez az egyik kedvenc Nagymamám által sokszor sütött süteményem, amit a sok egyéb mellett szintén megtanított nekem. Nem túl nehéz elkészíteni, de annál finomabb :)

Hozzávalók:
45 dkg liszt
2 tojás
2 dkg élesztõ
1+1,5 dl tej
1 ek. cukor
csipet só
diónyi vaj
15 dkg vaj vagy margarin
13 dkg cukor
2,5 dl tej
3 ek. cukor


Langyos tejben felfuttatom az élesztõt fél ek. liszttel, 1 mokkáskanál cukorral és egy csipet sóval. A lisztet elkeverem a tojásokkal, a cukorral, a vajjal és a felfuttatott élesztõvel, majd annyi tejjel, hogy gyúrható tésztát kapjak. Addig pihentetem, amíg kikeverek 15 dkg vajat 13 dkg cukorral jó habosra.
Kb. fél cm vastagra nyújtom, majd megkenem a cukros vajjal. A tésztát félbe vágom és szorosan feltekerem. 8-8 hengert vágok belõlük. Egy kerek tortaformát kivajazok, majd abba beleállítom õket, egymástól 1-2 cm távolságra. Fél órát kelesztem, majd 200°-ra elõmelegített sütõben aranybarnára sütöm. Mikor pirulni kezd meglocsolom egy csésze cukros tejjel és még néhány percig sütöm.

Folytats a blogon ... mindenamiszep.blogspot.com/2014/08/da...

sponsored links

Keres?s