Darázs töltött káposzta

2014-03-02

sponsored links

A férjem Nyíregyházi én Miskolci és tudjuk hogy mind két városban teljesen másképpen fõzik a töltött káposztát. 
Az eredeti darázs káposztát torma levélbe, vagy édes káposztába töltik, nincs apró káposzta alá fõzve és kb egy faltnyi kicsi töltelékeket készítenek.
Miskolcon inkább savanyú káposztába , vagy kelkáposztába töltik a tölteléket mind kettõt rétegezik apró káposztával is és a sorok közzé füstölt húst raknak, majd amikor megfõ a káposztát berántják.

Ebbõl a két variációból született meg ez a fajta töltési mód, egyikre sem hasonlít , de a végeredmény nagyon finom. Ha tetszik ! . . . próbáljátok ki !





Hozzávalók :
50 dkg Vecsési savanyú káposzta
1 db nagyobb fej Vecsési savanyított káposzta
0,5 kg darált sertéscomb
0,5 kg darált marhacomb
25 dkg kukoricadara
2 db vöröshagyma
1 deci olaj
2 db tv paprika
1 db erõs hegyes paprika 
2 db paradicsom
Ízlés szerint só,bors
1 evõkanál pirospaprika
15 dkg paradicsomsûrítmény

Elkészítése :
A savanyú káposztát jól kimossuk és lecsepegtetjük.
A fejet lapujára szedjük, szintén jól átmossuk, lecsepegtetjük és kettévágjuk.
A húsokat összekeverjük hozzáadjuk a megmosott lecsepegtetett kukoricadarát ,félre rakjuk.

Elõvesszünk egy lábast és belerakjuk az olajat majd megfuttatjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát
,ehhez hozzáadjuk az apró darabokra vágott paprikákat és a paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a pirospaprikát és egy deci vízzel felengedjük, majd kb 10 percig egy lecsós alapot készítünk belõle.
Ha elkészült hozzá keverjük a húsos keverékünkhöz, itt is sózzuk,borsozzuk ízlés szerint.
Sorra a lapukba töltünk egy kb diónyi nagyságú húst és feltekerjük õket.
Törekedjünk a kicsi töltelékek készítésére, fontos hogy kb egyformák legyenek a töltelékek,mert így egyszerre fognak megfõni!





Egy 9-literes fazék aljára rakjuk az apró savanyú káposztát,sózzuk, borsozzuk és összekeverjük, erre rakjuk sorra a töltelékeket, mind addig míg el nem fogynak.
Felöntjük annyi vízzel ami ellepi, kis lángon lefedve félig megfõzzük. 
Amikor félig megfõtt a káposztánk akkor, a paradicsomsûrítmény kb 1 deci vízzel elkeverjük és a káposztán tetejére öntjük, összerázogatjuk és szintén lefedve készre fõzzük.
Tálalásnál az apró káposztára rakjuk a töltelékeket és tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.

Nekem ebbõl az adagból 55 db káposztám lett:))

Jó étvágyat !



,






Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/03/darazs-...

sponsored links

Keres?s