DARÁLT HÚSOS LEVES SOK ZÖLDSÉGGEL

2014-06-29

sponsored links


Már régen ki akartam próbálni ezt a levest. A munkahelyen már sokat beszéltünk róla, de valahogy mindig kimaradt a sorból.
De ezután biztos, hogy többször meg fogom fõzni, mert nagyon finom.  Sok zöldség van benne, ezért nem a húsleveshez hasonlít az íze hanem inkább a zöldségleveséhez.

Amikor nincs sok idõnk akkor ezt a levest csak ajánlani tudom. Míg a húslevest órákig fõzzük, addig ez maximum másfél óra alatt készen van.

30 dkg darált sertéshús
1 db nagy sárgarépa
1 db nagy petrezselyemgyökér
3 dl-es pohárnyi zöldborsó
1/2 db karalábé
1 fej vöröshagyma
1 db kis tv paprika
só, delikát, õrölt bors, fûszerpaprika ízlés szerint

levesbetétként tészta

A zöldségeket megpucoltam. A sárgarépát és a gyökeret felkarikáztam. A többi zöldséget egészben hagytam.
Többször megmostam, sóztam és felöntöttem vízzel.
Amikor felforrt a zöldségtõl keletkezett habot leszedtem a leves tetejérõl és fõztem kb. egy órát.
Ezt követõen belecsipkedtem a darált húst.
Fûszereztem és fõztem még fél órát.

Közben kifõztem a levesbetétet. Most is az anyósom által készített csigatésztára esett a választás.


 Jó étvágyat!




Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/06/dara...

sponsored links

Keres?s