Dart Wader cake - Wader nagyúr tortából

2014-02-27

sponsored links


Izgalmas feladatot kaptam nemrég tortakészítésbõl, Dart Wader fejét megformázni nem egyszerû feladat. Meg aztán az egész fekete, amit - legalább is nekem - nagyon nehéz visszaadni a fényképeken. Azt gondolom, hogy ennek ellenére egészen jól sikerült, meg vagyok elégedve a formával. Azt hiszem kihoztam belõle az én tudási szintemen a legtöbbet.

Maga a torta csokoládés piskóták között fõtt vanília- és csokikrémbõl állt. Három formában sütöttem a piskótát: egy nagyobb kerekben, egy kisebb kerekben és egy még kisebb fémtálban, hogy nagyjából adott legyen a fej formája.

Az egyik kerek tortalapnak levágtam a szélébõl körbe egy karikát, azt ragasztottam fel krémmel a torta oldalára a sisak karimájának.

A bevonat a szokásos házi fondantból készült. Wilton fekete gélfestékkel színeztem meg a cukormasszát szürkére, majd ecsettel festettem be az egészet vízzel hígított festékkel. Sajnos nem tudtam ennél feketébbre gyúrni a bevonatot, pedig úgy egyszerûbb lett volna a dolgom. Az orr-rész elején a rácsokat ehetõ ezüstporral kentem át.

A szem pirosas színérõl összekülönböztünk a férjemmel - :-D - de én több képen is láttam ilyen árnyalatot a Nagyúr szemében. Nekem határozottan bejött, hogy ott megvariáltam egy kicsit az egységes fekete színt.

A készítésrõl fázisfotókat is kattintottam, jól látszanak rajtuk az összeállítás lépései.

Isten éltessen Dominik sokáig! :) Az erõ legyen veled! :-D





Folytats a blogon ... teller-cake.blogspot.com/2014/02/dart...

sponsored links

Keres?s