Danubius Gastro 2014. - Pozsony

2014-02-06

sponsored links


Minden évben megrendezik Pozsonyban ezt a gasztro expót, kiállítást. A helyszín, a könnyen megközelíthetõ Incheba vásár csarnok. Idén is sor került erre a rendezvényre, február elsõ napjaiban.

Elég nagy területen kapott helyet a kiállítás, annak ellenére, hogy az épületben ezen kívül több rendezvény is folyt, pl. vadászkiállítás, utazás kiállítás, fitness kiállítás, stb. A belépõnk mindenhova érvényes volt, ez rendkívül pozitív. Az  ára sem volt horror, 5 Euro/fõ és 5 Euro/autó.

Hiányoltam a tematika szerinti elrendezést. Egymást mellett kapott helyet a sonkás, a kávés, a boros,... nem volt igazán áttekinthetõ.

A húsos rész rendkívül gusztusos volt, házias jelleggel, isteni illatokkal. Természetesen vásárolni is lehetett. Nem csak a helyi gazdák jelentek meg, volt francia pult, olasz különlegességek, ausztrál kenguru hús, stb.

Jöhetnek a sajtok! A szlovák sajtokat nagyon szeretem, egy "bacsa" a helyszínen tekerte, csavarta  a "korbácky" nevû, fonott helyi sajtot, az olaszok kóstolókat tartottak, de szlovén sajtok is megtalálhatóak voltak a kommersz holland mellett.



Kávézzunk. Ha kávégépet akartam volna venni, biztos megtalálom az ideálist. Az olasz formatervezettõl kezdve, a francia, amerikai mind jelen voltak. Mint gépekkel, mint kávékkal. Csak úgy keringett a finom illat:)


Borok. Mindenképp trendi mûfaj, ez itt is kiderült. Rengeteg borász kínálta a portékáját szlovák és magyar jellegûek egyformán. Aztán pálinkák, whiskyk, TatraTea, Vodka,...az járt jól, aki nem kocsival érkezett:)


Pékek.
A pékek látványpékséget tartottak, pozsonyi kifit készített más-más csapat, lehetett szemezgetni. Gusztusos kenyerek, kiflik, nagy- és kis márkák egyaránt képviseltették magukat.

Aztán több delikatesz bolt is megjelent, francia, spanyol, amerikai, stb. áruit kínálva, fõleg web-shop elérhetõséggel. De különleges fûszerek is voltak, az tényleg figyelemre méltónak tûnt.
Gépek. Ipari sütõk, tûzhelyek, robotgépek, grillek, innovációs kütyük....lehetett szemezgetni.

A legnagyobb szívfájdalmam, hogy a cukrász rész finoman szólva sem volt nagy. Nagy? Talán egy olasz cég állta a sarat a fagyijaival, macaronokkal, porokkal, krémekkel. Na, persze itt vásárolni semmit nem lehetett, sõt megközelíteni csak az "üzleti partnereiknek".

Azért volt egy kis rész, hátul, jól eldugva, ahol cukrász tanulók mutathatták mûveiket, ezt díjjazta is a zsûri, majd a rendezvény végén. De ennyi.






Sajnos nem hagyott bennem mély nyomot, és azt sem értettem, hogy mért nem volt egy eligazító tábla, ki - hol található, vagy egy ember, akitõl segítséget lehetett volna kérni, ha célirányosan keresek valamit. Majd nem keresek.

De! Sajnáltam volna, ha kihagyom és nem tudom meg, milyen. De már tudom, így szép volt, jó volt, jövõre kihagyom :(

Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2014/02/danubius...

sponsored links

Keres?s