Céklás-répás almaszelet

2014-08-10

sponsored links

A múltkor sütöttem egy nagyon fincsi kevert almás sütit, és ezúttal ezt turbóztam fel egy kis ezzel-azzal! :P

Így is nagyon finom lett! ;)

A recept:

  • 15 dkg rozslisztkevert almás3.jpg
  • 10 dkg hajdina liszt
  • 5 dkg csicseriborsó liszt
  • 1/2 mk vanília
  • 1 csipet
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 kk forralt bor fûszerkeverék (fahéj, szegfûszeg, csillagánizs, szegfûbors, kardamom)
  • 3 tojás
  • 10 dkg kókuszzsír - felolvasztva
  • 1 nagy répa - lereszelve
  • 1 cékla - lereszelve
  • 3 dl tej
  • 2 ek méz
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg aszalt szilva - feldarabolva
  • 10 dkg mandula - durvára vágva
  • 4 alma - vékony szeletekre vágva

Sorban összekeverjük a hozzávalókat, majd egy sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és elõmelegített sütõben 200 fokon 30-40 perc alatt megsütjük.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/08/10/ceklas-...

sponsored links

Keres?s