Céklás halburger

2014-02-03

sponsored links

Valami hamburger félét kívántam, de darált hús, vagy valami olyan hús, amibõl ilyesmit készíthettem volna nem volt itthon. Így jött az ötlet, hogy akkor legyen halból.
Szerintem egy igen jól sikerült ebéd és vacsora kerekedett belõle. 
A vacsorához már nem ettem bagettet, hanem két paprika közé tettem, és ütöttem rá egy tükörtojást is :)



Hozzávalók:

Burgerhez: 2 nagyobb (nálam most fagyasztott tõkehal) halfilé, 1 tojás, 2 ek. útifûmaghéj, 1 mk. dijoni mustár, 1/4 kisebb cékla, 1/2 citrom leve, só, bors, 1 gerezd fokhagyma
Összeállításhoz: 2 tökös bagett, 1 kaliforniai paprika, 1 fej lilahagyma, 1 adag házi majonéz



Elkészítés:

A burgerhez valókat robotgépben összedolgozzuk, majd tenyér méretû pogácsákat formázunk belõlük, és kevés kókuszzsírban kisütjük õket. 

A zöldségeket összeaprítjuk, majd a majonézt is elkészítjük. 

Én most ezekkel az arányokkal dolgoztam: 1 tojássárgája, 1 dl kókuszzsír, 1 tk. dijoni mustár, 1 mk. citromlé, 1 mk. eritrit.

A tökös bagett receptjét pedig itt találjátok:

Folytats a blogon ... megfozlek.blogspot.com/2014/02/ceklas...

sponsored links

Keres?s