Céklás brownie

2013-07-01

sponsored links

Hogy verjük át azt, aki nem szereti a zöldséget!

Már elsõ próbálkozásra sikerült, nem észrevehetõ módon, sütibe céklát csempészni. Tágra nyílt, kerek szemek, bamba nézése árulta el, ez finom!

/Gyermekem szerencsére imádja a nyers ételeket, a felkarikázott cukkini és legújabban a nyers krumpli rágcsálásával hökkent meg minket. Ha gyümölcsöt lát, esze-vesztett rohanásba kezd és mondja: gyümi-gyümi. Akkorára tátja száját, azt lehetne hinni kiakad az állkapcsa, és csak feneketlen nyeli a gyümölcsöt./

Mivel fóliasátram van!!! idén kaptam. A céklát kiegyeltem, de nem úgy fogyott ahogy azt reméltem, ezért elkezdett fonnyadni. Mit csináljak belõle, mikor eszembe jutott vendégségbe megyünk, sütit.


A recept:
25 dkg vaj
25 dkg étcsoki
25 dkg fõtt lereszelt cékla
3 db tojás
25 dkg porcukor
15 dkg sütõporos liszt

Az étcsokit gõz felett felolvasztjuk, összekeverjük a vajjal. Az én esetemben ez úgy történt, hogy elfelejtettem a fagyóból kivenni a vajat, ezért mikróba raktam, amit szintén elfelejtettem olvasztó programra rakni. Forrt a vaj (mondhatnánk azt is gí-t csináltam), ebbe beletördeltem a csokit, kevergettem hogy a nagyobb darabok is felolvadjanak. Hozzá kevertem a céklát.
A 3 tojást kikevertem a porcukorral (esetemben fele porcukor, fele édesítõ), hozzá adtam a vajas-csokis-céklához, ehhez hozzászitáltam a lisztet(tönköly) és 1 mokkáskanál sütõport. Összekevertem, olajozott, lisztezett formában 180 fokon 25 percig vagy tûpróbáig sütöttem.

Mindenkinek ízlett! Apró csalásaimat (édesítõ, tönkölyliszt) nem vették észre és a mai napig sem tudnak róla.

Folytats a blogon ... bodzamania.blogspot.com/2013/07/cekla...

sponsored links

Keres?s