Céklalevélbõl fõzelék

2014-07-11

sponsored links


Történt ugyanis, hogy múlt héten ismerõsök jöttek Budapestre és megkérdezték szüleim nem-e akarnak csomagot küldeni nekünk. Telefon anyuméknak, mondom nekik maximum a kudui (Várkudu, nagyszüleim ott laknak) kertbõl küldjenek egy-két zöldséget. Aztán történt az, hogy érkezett egy hatalmas kék ikeás szatyor méretû csomag, amit két pasi bírt el, tele sok finomsággal :)

Elsõként a céklalevelekkel akartam valamit kezdeni, mert azok gyorsan megadják magukat. Lett belõle fõzelék. Grillezett sajtot és pirított diót kínáltam hozzá.


Hozzávalók (2-3 adaghoz):

1 csokor céklalevél (nálam 3 cékla levelei)
2 gerezd fokhagyma
egy kevés olívaolaj
só ízlés szerint
2-3 krumpli
1 ek. vaj

tálaláshoz pirított dió és grillezett Halloumi sajt (nagyjából adagonként 2-3 szelet sajt)


A burgonyákat meghámozom, apróra vágom és bõ sós vízben (vagy zöldségalaplében) puhára fõzöm. Turmixolom úgy, hogy megfelelõ állagú legyen (elõbb kevesebb fõzõvízzel, hogy nehogy túl folyós legyen). Adok hozzá egy evõkanálnyi vajat.
A céklaleveleket megmosom, megszárítom és csíkokra vágom, szárát apróbb darabokra. A fokhagymát meghámozom, megmosom és apróra vágom. A fokhagymát az olajon kissé átsütöm, majd hozzáadom a felaprított céklaleveleknek elõbb a szárát, majd 2-3 perc után a leveleit is és további néhány perc alatt kissé átsütöm. Ízlés szerint sózom Én ropogóson szeretem a szárát, szóval nem sütöm túl, de ez ízlés kérdése. 


A sajtszeleteket is 1-2 perc alatt megsütöm, illetve egy száraz serpenyõben a diót is megpirítom. A krumplira halmozom a fokhagymás céklaleveleket és a grillezett sajttal és dióval tálalom. Természetesen tálalás elõtt is összekeverhetõ a krumplis és céklaleveles rész (mint a lentebbi képen).



Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2014/07/ce...

sponsored links

Keres?s