Cukrász vizsga - formatorta

2014-08-02

sponsored links

A vizsga gyakorlati része két részbõl állt, egy sütemény (szelet) és egy választható formatorta.
Az ötletet az éppen zajló Fifa adta, így lett ez a tortám témája:) Brazil drukker kiskacsák úszkálnak egy mosdókagylóban.

A krémmel azért voltak gondjaim...
A mesternõ a lelkemre kötötte, olyan krémet válasszak, ami egyszerû, de szépen "áll" tõle a torta.
Itt már rossz sejtésem volt, vagyis margarint tegyek a krémbe???? Igen! Jaj, én soha nem használok margarint, mert szerintem a vaj ízét, krémes állagát semmi nem pótolja, fõleg nem egy növényi zsiradék....
Kompromisszum született, fele vaj, fele margarin. Aztán? Fõzzek esetleg tojásos krémet, vagy valami jó kis mascarpone?! Nem, legyen sima vaníliás krémporos ( Zlaty Klas) a töltelék.
........
Utólag belátom igaza volt, végülis ezt a tortát a vizsgabizottság nem kóstolta meg, csak értékelte. Tényleg szépen állt, a krém gyorsan el is készült, kifagyott, gyönyörûen  lehetett burkolni, rakni jobbra-balra.
Állítólag az én tortám tetszett a zsûrinek a legjobban:)))) ...de ezt csak pletyka szintjén hallottam:)!

A gondok itthon kezdõdtek!
A vizsga vége, hozom haza a tortát, és mi lenne méltóbb egy ilyen nagy nap megünnepléséhez, minthogy megkóstoljuk!
A gyerekeim megkérdezdék, anya, ez milyen krém? Ezt a te csináltad? Olyan "cukrászdás" íze van...
Hát ez van....:)))
De azért elfogyott ám, bár anyukám is megjegyezte, finom volt, de nem olyan, amilyeneket csinálni szoktál:))))
Ígérem, ezután is maradok a régi receptúránál!

Szép napot!
Anna

Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2014/08/cukrasz-...

sponsored links

Keres?s