Cukormentes hónap

2014-02-02

sponsored links


Hogy álltok az édességekkel? Nálam a téli idõszakban sajnos sokszor elõfordul... na nem az agyon édesített vacakokra gondolok, hanem elsõsorban az étcsokira és az általam készített édességekre. Sõt, ha nagyon õszinte akarok lenni, akkor nem is a süti mennyiséggel van ilyenkor a gond, hanem a fehér lisztbõl készült élelmiszerekkel. Télen gyakrabban reggelizem péksütit (natúr vajas croissant -  Lidl, Aldi) vagy valamilyen mediterrán kenyeret, ami szintén fehér lisztbõl van, általában olívaolajjal szeretem.  Gyakrabban sütünk palacsintát és esszük házi lekvárral, vagy február az a fánk idõszaka, egyszerûen hetente tudnáé enni... Ráadásul nálunk februárban megkezdõdik a szülinapok idõszaka (Miki, Tami, legvégül én), így a családi ünnepek szinte heti rendszerességgel tortázással zárulnak. Igyekszem házi tortákat gyártani, vagy anyukám, Miki anyukája által készített édességet választani, mert az nem tartalmaz annyi cukrot.

Nálam ez az idõszak nagyjából márciusban zárul és a medvehagyma elõbújásával kezdõdik a nagytakarítás :) jön a medvehagyma, a sprága... imádom, olyankor szinte csak zöldséget kívánunk.

Zita azonban februárban kezdi a nagytakarítást és cukormentes hónapra invitál mindenkit! A cukormentes hónap nála azonban nem csak cukormentes. Nincs hús, ami ugye alap egy vega bloggernél, de nincs tejtermék, tojás, semmi, vegán vega ételeket fogyasztanak, továbbá semmi fehér liszt, semmi cukor és semmi magas cukor tartalmú gyümölcs, mint datolya, banán stb.

A cukormentes hónaphoz lehet csatlakozni, így nem kell egyedül "küzdeni", meg lehet beszélni a tapasztalatokat és lehet támogatni egymást.

Én szorítok mindenkinek, aki részt vesz. Hajrá!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s