Cukkínipogácsa
sponsored links
Cukkíniból gyorsan finomat.
Kifõztük magazin július
Hozzávalók:
70 dkg lereszelt cukkíni
2 tojás
1 evõkanál reszelt vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evõkanál zabpehely
3 evõkanál zabkorpa
só
bor
a formázáshoz:
2 evõkanál zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
A cukkínit megsózzuk, majd kis idõ múlva alaposan kinyomkodjuk.
Hozzákeverjük a tojásokat, a vöröshagymát, a zabpelyhet és zabkorpát. Belenyomjuk a fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Ha a massza túl lágy lenne, adhatunk még hozzá a zabkorpából.)
Nedves kézzel kis golyókat formázunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és kisütjük.
Tipp: adhatunk hozzá 10 dkg füstölt sajtot is.