Cukkinis, szalonnás tészta

2014-07-20

sponsored links

Csak úgy ontják a cukkinibokrok a friss cukkiniket, muszáj felhasználni, hiszen olyan finom, friss zsenge. Mostanában elég sok receptbe belecsempésztem, mint ebbe is. Ha csak fél óránk van ebédet vagy vacsorát készíteni, hát ez a tökéletes megoldás, s isteni finom :) Mindenkinek ízlett a családban :)


Hozzávalók (4 személy részére): 10 dkg házi szalonna, 1 közepes cukkini, 20 dkg juhtúró, 2 paradicsom, 60 dkg tészta, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyõben kiolvasztjuk, a fölösleges zsiradékot leöntjük, csak 3 ? 4 evõkanál zsírt hagyunk a szalonnán. A kiolvasztott szalonnához hozzáadjuk a kis kockákra vágott cukkinit, borsozzuk, s nagy lángon megpirítjuk. Amikor a cukkini megpirult hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot is, együtt pirítjuk még 5 percet. A tésztát enyhén sós vízben roppanósra fõzzük. A kifõzött tésztát hozzáadjuk az elkészített raguhoz, sózzuk, ha szükséges, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel és a juhtúróval, jól összeforgatjuk. Forrón tálaljuk.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/07...

sponsored links

Keres?s