Cukkinis-sajtos lasagne tekercs.

2014-07-31

sponsored links




Kedves lĂĄtogatĂłim mondhatnĂĄtok, na megint egy cukkinis recept!! Mivel nagyon szeretem a cukkinit, Ă­gy bizony mĂ©g jĂł nĂ©hĂĄny, persze azĂ©rt mindig  megĂșjulĂł recepttel talĂĄlkozhattok mĂ©g a közeljövĂ”ben itt nĂĄlam. Ez a lasagne nem csak formĂĄjĂĄban, de töltelĂ©kĂ©ben is kicsit mĂĄs mint amely Ă©ppen elsĂ” hallĂĄsra az eszĂŒnkbe jut a lasagne szĂł hallatĂĄn. A hĂșsos töltelĂ©k helyett, most egy cukkinivel Ă©s sajttal töltött vĂĄltozatot kĂ©szĂ­tettem el ebĂ©dre. Mivel pedig nem szerettem volna napokig enni, Ă­gy a 8 tĂ©sztalapbĂłl tekercseket kĂ©szĂ­tettem. Ez a zöldsĂ©ges töltelĂ©k mĂ©g szĂĄmomra is Ășj, Ă­gy izgatottan vĂĄrtam, hogy vĂ©gre elkĂ©szĂŒljön, Ă©s elĂ©rkezzen a kĂłstolĂĄs ideje. KĂłstolĂĄs utĂĄn pedig csakis azt mondhatom, hogy mĂ©g a vĂĄrtnĂĄl is finomabb. Így aztĂĄn minden cukkinirajongĂłt csakis biztatni tudok, hogy kĂ©szĂ­tse el, mert a vĂ©geredmĂ©nyben biztosan nem fog csalĂłdni. (tovĂĄbbi cukkinis receptek itt megtalĂĄlhatĂłak)







HozzĂĄvalĂłk:

8 db lasagne tészta
2 közepes cukkini
20 dkg sajt
3 gerezd fokhagyma
sĂł
Ôrölt bors
2 ek olĂ­vaolaj


Paradicsomos szĂłsz hozzĂĄvalĂłi:

3-4 ek sûrített paradicsom
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
sĂł
Ôrölt bors
oregĂĄnĂł
bazsalikom
csipet cukor
2 dl vĂ­z
1 ek olĂ­vaolaj







ElĂ”ször a paradicsomos szĂłszt kĂ©szĂ­tsĂŒk el.

A sĂ»rĂ­tett paradicsomot keverjĂŒk simĂĄra a vĂ­zzel. A vöröshagymĂĄt, a fokhagymĂĄt, Ă©s a bazsalikomot vĂĄgjuk fel aprĂłra.

HevĂ­tsĂŒk fel az olajat, majd adjuk hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt, Ă©s pĂĄroljuk ĂŒvegesre. EzutĂĄn adjuk hozzĂĄ a szintĂ©n aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt, majd pĂĄr pillanat mĂșlva öntsĂŒk fel a paradicsommal. 

Ezutån ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzå a bazsalikomot, az oregånót, és szórjuk meg egy csipet cukorral.

EzutĂĄn nĂ©ha megkeverve, fĂ”zzĂŒk kb. 10 percig, majd vegyĂŒk le a tĂ»zrĂ”l Ă©s botmixerrel pĂ©pesĂ­tsĂŒk.

A cukkinit reszeljĂŒk le egy nagyobb lyukĂș reszelĂ”n, Ă©s hagyjuk pĂĄr percig ĂĄllni hogy levet engedjen, majd alaposan nyomkodjuk ki.

A sajtot szintĂ©n reszeljĂŒk le, Ă©s a fokhagymĂĄt vĂĄgjuk fel aprĂłra.

Az olajat hevĂ­tsĂŒk fel, majd adjuk hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt, Ă©s pĂĄr pillanat mĂșlva az alaposan kinyomkodott cukkinit is. EzutĂĄn Ă­zlĂ©s szerint sĂłzzuk, borsozzuk, majd fĂ©lig lefedve, nĂ©ha megkeverve pĂĄroljuk puhĂĄra.

A lasagne tĂ©sztĂĄt enyhĂ©n sĂłs vĂ­zben fĂ”zzĂŒk meg, majd hideg vĂ­zzel öblĂ­tsĂŒk le, Ă©s hagyjuk teljesen leszĂĄradni. (Ă©n alaposan lecsepegtettem, majd egymĂĄsmellĂ© tettem tĂĄlcĂĄra hogy leszĂĄradjon)

EzutĂĄn vegyĂŒnk egy tĂ©sztĂĄt, majd kanalazzuk rĂĄ a cukkinit, Ă©s szĂłrjuk meg reszelt sajttal. VĂ©gĂŒl pedig Ăłvatosan tekerjĂŒk fel. (mindegyik tĂ©sztĂĄval Ă­gy jĂĄrjunk el)  

Egy tepsibe öntsĂŒk bele a paradicsomos szĂłszt, (pĂĄr kanĂĄllal tegyĂŒnk fĂ©lre belĂ”le) majd helyezzĂŒk egymĂĄsmellĂ© a megtöltött tĂ©sztatekercseket. EzutĂĄn mindegyik tetejĂ©re kanalazzunk a fĂ©lretett szĂłszbĂłl, majd fĂłliĂĄval fedjĂŒk le a tepsit.

HelyezzĂŒk be elĂ”melegĂ­tett sĂŒtĂ”be, majd közepes hĂ”mĂ©rsĂ©kleten sĂŒssĂŒk kb. 40 percig. Ekkor vegyĂŒk le a fĂłliĂĄt, majd szĂłrjuk meg reszelt sajttal, Ă©s tegyĂŒk vissza a sĂŒtĂ”be pĂĄr percre, hogy a sajt rĂĄolvadjon a lasagne tetejĂ©re.

TĂĄlalĂĄskor helyezzĂŒk a lasagne tekercseket tĂĄnyĂ©rra, majd kanalazzuk kĂ”rĂ© a paradicsomos szĂłszt, Ă©s Ășgy kĂ­nĂĄljuk.


Folytatás a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2014/07/c...

sponsored links

Keres?s