Cukkinis lecsó, Ciabattaval

2014-08-11

sponsored links

Nyáron többször készül nálunk lecsó ebédre, mert mind a ketten szeretjük több változatát is. Cukkinivel, padlizsánnal, tökkel vagy ha éppen tojásos, kolbásszal vagy a nélkül, lepénnyel vagy ciabbatával, de szeretjük tarhonyával is. Több szempontból is megfelelõ nyári ebéd. Könnyû, nem nehéz étel. Gyorsan elkészíthetõ, akár vacsorára is és nyáron általában mindig mindenbõl van otthon, ami egy jó kis lecsóhoz szükségünk lenne.




Cukkinis lecsó
Hozzávalók (2 személyre):
1 kisebb cukkini
4-5 paradicsom
2 nagy paprika
1 nagy vöröshagyma
fûszerpaprika
õrölt kömény
só, bors
3 evõkanál olívaolaj

Ciabatta receptem itt található.

Elkészítés:
Elõször készítsük elõ a zöldségeket. A cukkinit vágjuk hasábra, majd kockákra, a paradicsomot cikkekre, ha nagy akkor felezzük meg, a paprikát félbe, majd karikákra és végül a hagymát, amit nem kell egészen apróra.
Hevítsük fel az olajat, tegyük rá a hagymát és dinszteljük pár percig, majd mehet rá a paprika és amikor az is összeesett, akkor a cukkini. Szórjuk meg fûszerpaprikával, sóval, borssal és õrölt köménnyel. Addig dinszteljük, amíg a cukkini már kezd megpuhulni, de még éppen egy picit roppanós. Ekkor tegyük rá a paradicsomot és 3-4 percig kevergessük tovább, majd vegyük le a tûzrõl.




Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/08/cukki...

sponsored links

Keres?s