Cukkinis, gombás köles dióval

2014-08-11

sponsored links


Nemrégiben fedeztem fel magamnak a kölest, nagyon sokféleképpen felhasználható alapanyag, szeretek kísérletezni vele, ezért nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy Hadarik Rita szakácskönyvében több ilyen receptet is találtam, de kivételesen nem desszertbe szerettem bele elsõ látásra, hanem egy fõtételbe, lenyûgözött a gomba-cukkini-dió trió, muszáj volt azonnal kipróbálnom! Gyorsan elkészül, egyszerû, mégis különleges, és egyáltalán nem mellesleg isteni finom ebéd lett belõle!

Cukkinis, gombás, köles dióval


Hozzávalók:
- 32 dkg köles
- olívaolaj
- só
- 6 dkg darált dió
- 2 közepes cukkini
- 50 dkg gomba
- 2 tk morzsolt kakukkfû
- 2 gerezd fokhagyma
- tarka bors
- 2 dl fõzõtejszín
Elkészítés:
A kölest hideg, folyó víz alatt átmossuk, majd egy közepes lábosban olívaolajon pár percig dinszteljük, majd felöntjük kétszeres mennyiségû vízzel, sózzuk. Felforraljuk, majd fedõ alatt puhára pároljuk (kb. 15 perc).
A megmosott cukkinit héjastól felkockázzuk, a gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
Egy nagy serpenyõben olívaolajat hevítünk, majd beletesszük a felaprított zöldségeket. A frissen õrölt tarka borssal, a kakukkfûvel és a fokhagymával együtt, rázogatva pirítjuk. Sózni nem szabad, mert a zöldség és a gomba levet ereszt és nem pirul, hanem fõ.
Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kölest, a diót, a tejszínt és néhány percig együtt fõzzük õket. És ennyi, készen vagyunk, megvárjuk, amíg kihûl, tálaljuk és gyorsított ütemben eltüntetjük a finom ebédet!


Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/08/cu...

sponsored links

Keres?s