Cukkinis fasírt

2014-07-24

sponsored links

Zöldborsó fõzeléket terveztem ebédre és ahhoz általában fasírtot szoktam készíteni. Valami másfajta fasírtra gondoltam, s mivel sok helyen láttam, hogy készítenek a cukkinibõl fasírtot, hát gondoltam kipróbálom, mivel volt is a hûtõszekrényben.

Hozzávalók:

  • 1 cukkini
  • 1 lila hagyma
  • 1 kápia paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db fõtt tojás
  • 1 db nyers tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • bors
  • oreganó
  • pirospaprika
  • chili
  • köménymag

Elkészítés:
A cukkinit megmosom, megszárítom és nagy lukú reszelõn lereszelem. A lila hagymát, a kápia paprikát, a fõtt tojásokat felaprítom kis apró kockákra. A fokhagymanyomon átnyomott fokhagymát hozzáadom, majd a felvert tojást, a fûszereket, 1 evõkanál olajat és annyi zsemlemorzsát, hogy olyan legyen az állaga, mint a fasírt szokott lenni. Kb. fél órára hûtõbe teszem, majd a kivétel után kis fasírtgolyókat formázok, amelyeket egy kicsit meglapogatok és zsemlemorzsában megforgatom. Forró olajban mindkét felét megsütöm. Hát nagyon finom lett. Meg volt velem elégedve a családom, õszintén aggódtam egy kicsit, mert ugyan jó a fõzelék, de inkább húsi illik hozzá, de ez a fajta fasírt is jónak bizonyult. Felkerült az ismétlendõk listájára. 
Jó étvágyat!!!

Ebédrõl maradt pár cukkini fasírt, azokhoz tzatziki mártogatóst készítettem és piritõskenyérrel elfogyasztottuk.






Folytats a blogon ... ritaennielvezet.blogspot.com/2014/07/...

sponsored links

Keres?s