Cukkinis fasírt
sponsored links
Zöldborsó fõzeléket terveztem ebédre és ahhoz általában fasírtot szoktam készíteni. Valami másfajta fasírtra gondoltam, s mivel sok helyen láttam, hogy készítenek a cukkinibõl fasírtot, hát gondoltam kipróbálom, mivel volt is a hûtõszekrényben.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 1 lila hagyma
- 1 kápia paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db fõtt tojás
- 1 db nyers tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
- só
- bors
- oreganó
- pirospaprika
- chili
- köménymag
Elkészítés:
A cukkinit megmosom, megszárítom és nagy lukú reszelõn lereszelem. A lila hagymát, a kápia paprikát, a fõtt tojásokat felaprítom kis apró kockákra. A fokhagymanyomon átnyomott fokhagymát hozzáadom, majd a felvert tojást, a fûszereket, 1 evõkanál olajat és annyi zsemlemorzsát, hogy olyan legyen az állaga, mint a fasírt szokott lenni. Kb. fél órára hûtõbe teszem, majd a kivétel után kis fasírtgolyókat formázok, amelyeket egy kicsit meglapogatok és zsemlemorzsában megforgatom. Forró olajban mindkét felét megsütöm. Hát nagyon finom lett. Meg volt velem elégedve a családom, õszintén aggódtam egy kicsit, mert ugyan jó a fõzelék, de inkább húsi illik hozzá, de ez a fajta fasírt is jónak bizonyult. Felkerült az ismétlendõk listájára.
Jó étvágyat!!!
Ebédrõl maradt pár cukkini fasírt, azokhoz tzatziki mártogatóst készítettem és piritõskenyérrel elfogyasztottuk.