Cukkinileves

2014-07-20

sponsored links

Eljött a cukkini szezon is!!! Be kell vallanom, hogy itt sosem tudom mikor milyen szezon van. Mindig, mindenféle zöldséget lehet vásárolni. Esetleg csak az ára vezet rá arra, hogy most már valóban eljött az ideje annak a bizonyos zöldségnek vagy gyümölcsnek, ilyenkor olcsóbb?

És a cukkinin látni hogy zsengés, friss. Eljött az ideje egy finom levesnek is.

Hozzávalók: 3 kisebb cukkini, 1 fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, 2 szál sárgarépa, tejföl és egy tojássárgája, kis kanálnyi liszt, kiskanályni pirospaprika.

cukkini leves

A cukkinikat megpucoltam, kettõt lereszeltem, egyet meg apró kockákra vágtam. Egy sárgarépát reszeltem, egyet meg karikákra szeleteltem. A hagymát apritottam, és kevés olajban megdinszteltem. Ehhez tettem hozzá a kockára vágott cukkinit és kissé még összeforgattam. Sóztam és beleszórtam a lisztet, pirospaprikát.  Hozzátettem a többi zöldséget, felöntöttem vizzel. Mikor majdnem megfõtt beletörtem a fokhagymát.

Mikor a leves langyos lett, behabartam a tojássárgás tejföllel. Lehet hozzá zöldkaprot tenni, vagy petreszelyemzölddel megszórni. Én nem vagyok kapor párti, és sajnos nem volt kéznél zöldpetrezselymem?

Nagyon finom!!!






Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.cafeblog.hu/2014/0...

sponsored links

Keres?s