Cukkini tócsni sütõben
sponsored links
Cukkini tócsni sütõben sütve |
Cukkini tócsni sütõben
Hozzávalók:
30 dkg reszelt cukkini
30 dkg reszelt krumpli
2 db tojás
4-5 ek. liszt
2 gerezd fokhagyma
tetejére szalonna /vagy kolbász, sonka/(nálam reszelt sajt)
só, bors
tejföl
30 dkg reszelt krumpli
2 db tojás
4-5 ek. liszt
2 gerezd fokhagyma
tetejére szalonna /vagy kolbász, sonka/(nálam reszelt sajt)
só, bors
tejföl
A cukkinit és a krumplit nagy lyukú reszelõvel lereszeljük, alaposan lesózzuk, és 15 percet állni hagyjuk. A sütõt 200 fokra melegítjük. A lereszelt zöldségeket alaposan kinyomkodjuk, a levet nem fogjuk felhasználni. Hozzákeverjük a tojást, a fokhagymát és apránként a lisztet. Állaga akkor jó, ha nincsenek lisztcsomók, és egy palacsintatésztánál sûrûbb tészta vonja be a zöldségeket.Én Külön összekevertem a tojást,õrölt borsot, lisztet, és összeforgattam a reszelt zöldségekkel. Egy 20x30-as tepsit kikentem mangalicazsírral, megszórtam morzsával, és ebbe terítettem el a massszát. Tetejére sajtot reszeltem, majd 220 fokosra elõmelegített sütõben 25 percig fólia alatt, majd 20 percig fólia nélkül felsõ lángon sütöttem. Tálaláskor fokagymás tejföllel megkentem a tetejét.
A receptet Itt találtam, kicsit módosítottam rajta. Nagyon bevált ez a tepsis zöldség, örülök neki, és köszönöm!
Én ebédre második fogásnak készítettem, de gyors vacsora is lehet, vagy uzsonna.
Én ebédre második fogásnak készítettem, de gyors vacsora is lehet, vagy uzsonna.