Cukkini cukkinival: szõlõmagos, tökmagos cukkini krémleves, rántott cukkini édes chiliszósszal
sponsored links
Cukkini cukkinival: szõlõmagos, os cukkini krémleves, rántott cukkini édes chiliszósszal
Mindkét étel fõleg a krémleves már számos variációban elõfordult. A közelmúltban is. Utána néztem szõlõmagos eddig nem volt.Szõlõmagos, tökmagos cukkini krémleves
Hozzávalók:- 1 db közepes cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 szál petrezselyem
- 1 ek szõlõmag
- 1 ek tökmag
- 1 ek vaj
- 1 tk olívaolaj
- 1 dl tej
- 1 db zöldségleveskocka
- só
- õrölt fekete bors
- 5 dl víz
- szõlõmagolaj
Egy serpenyõben megpirítom a szõlõmagot és a tökmagot, félreteszem.
Közben a hagymákat a cukkinit és a petrezselymet darabolom
Egy lábasban kevés olajon a vajat megolvasztom, benne a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit. Együtt dinsztelem tovább. Majd ráöntöm a vizet, fûszerezem, belemorzsolom a leveskockát.
Amikor megfõtt a cukkini, hozzáadom a petrezselymet, a szõlõmag és a tökmag felét, a tejet, s botmixerrel pürésítem. Felrottyantom.
Tálaláskor merek a levesbõl egy bögrébe, locsolok rá szõlõmagolajat, tökmagolajat, s szórok rá szõlõmagot és tökmagot
Rántott cukkini édes chiliszósszal
Hozzávalók:- 1 db cukkini
- 1 db tojás
- liszt
- kukoricamorzsa
- só
- õrölt fekete bors
- édes chiliszósz
- olívaolaj
A cukkinit hosszában kettévágtam, a magjait eltávolítottam. Sóztam, borsoztam, majd kétszeresen (liszt, tojás, kukoricamorzsa) bepaníroztam.
Forró olajban kisütöttem.
Tálaláskor raktam a tányérra rántott cukkini szeleteket, s locsoltam rá édes chiliszószt.