Csülök Vendéglõ és Pizzakert ? Leonardo pizza (45 cm)

2014-04-18

sponsored links

A Csülök Vendéglõ és Pizzakert már nem szûz cserkészlány nálunk, a kolléga már randevúzott vele, de akkor még 2013-at kellett az évhez írni, így talán belefér már az ismétlés. Nagy elemzés elõzte meg a választást, de végül Leonardo lett a szerencsés kiválasztott. Nem kis feladat a közel 30 összeállítás közül megtalálni az igazit, de hozzátartozik, hogy ennél leginkább a rák, mint alapanyag fogott meg.

A teljes leírás az étlapon így mutat: paradicsomos alap, sonka, gomba, rák, fõtt tojás, mozzarella. Nincsen túlcifrázva, nem tûnik egy nehézbombázó egységnek, de valahogy nem is bánom, nincs kedvem ülve elaludni az irodában minden nap. A hús így nagy pénteken nem pálya, de megnyugtatok minden hívõt, hogy ezt pár nappal ezelõtt ettem, így nem vétkeztem.

Esztétikai megjelenés: Letisztult szokásos pizzás doboz, melyen az egyetlen díszítõ elem az étterem saját logója. Felnyitás után sok minden megállapítható, egyrészt jó sok tojás került rá, másrészt pedig, hogy kicsit az olaszos vonalat követi az étterem a pizzák vastagságával. A sajt a feltétek alá került ezért látni ilyen tisztán õket, a tojás mellett a gomba egyértelmûen a másik domináns egyed, a lényeg a rák pedig szinte észrevehetetlen. A sonka apró csíkokra vágva került rá, ebbõl jelentõsen több meri magát megmutatni. A pizza tésztája nagyjából egyenletesen elnyújtva, ha nagyon kötekedni akarok akkor maximum a széleinél lécvõ pár huplit lehetne felróni, de ez sütés mellett természetes deformáció. Alakja szép kerek, szinte kitölti az egész dobozt.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta kellemes már-már ropogós, nincsenek szerencsére nyers részek sehol. Alján egészen sok liszt maradt, ami egy idõ után azért idegesítõ tud lenni, fõleg ha sötét ruhában vagyunk. A paradicsomos alap sajnos nem igazán paradicsomos, valamit érezni, hogy ott van, de lehetne sokkal karakteresebb is. A tojás viszont zseniális, mind ízre és állagra, ezzel telitalálatot vitt nálam az étterem. A sonka ízre egy átlagos kategória, annyira nem vertem a földhöz a seggem tõle. A rák sajnos leginkább olyan, mint a felirat a cukros szénavas üdítõkön, azaz nyomokban tartalmazhat rostot, esetünkben éppen rákot. Alig érezni pár pillanatig, ami azért nagy kár, mert erre voltam leginkább beindulva a választásnál. Két ponton kellene erõsíteni, az egyik a szósz a másik pedig a rák.

Pont: 6/10

Mennyiség: Pillanatok alatt itt a húsvét szóval bízom benne, hogy a nyuszi meglep egy méretes colstokkal amivel ezentúl mérni fogom a pizzákat, legyek akár a Holdon. A dobozban talán egy ujjnyi hely maradt még a tészta és a doboz fala között, szóval nagyot biztos nem tudtak hibázni 44 centi megvan körülbelül. Minden feltétbõl bõséges adag került rá kivétel természetesen a legfontosabból, a rákból. A sajt kérdés kicsit csalóka lehet mivel a feltétek alatt van, viszont falatozás közben kiderül azért, hogy jutott rá kellõ mennyiség. Simán beáldoztam volna a gombából és a tojásból is cserébe, ha legalább minden harmadik falatra jutna a rákból. A tészta nem túl vastag, de két ember így is kényelmesen megebédelhet belõle. Egy embernek biztos nem egyszeri adag, szóval leginkább akkor érdemes ekkorát rendelni ha van mellé pajtás, mivel az újramelegített pizza nem igazán jó.

Pont: 8/10

Kiszállítási idõ: A portál szerint az átlagos kiszállítási idõ 39 perc, amitõl én már félek. Sok étterem használ hasonló értéket aztán akkora pofára esés volt néha, hogy még most is visszhangzik a csattanás. Gyanús remekül beigazolódott mivel kerek 68 percet kellett várni a futárra, ami majdnem fél órával több, mint az elõzetesen megadott érték. A bajt tovább tetézi, hogy a 3.2 kilométeres távot autóval az adott pillanatban a térkép szerint mindössze 8 perc alatt meg lehet tenni, tehát nagyjából egy óra alatt sikerült összehozni a dolgot. A futár viszont finoman bocsánatot kért a késésért, ami csak pár szó mégis sokat enyhít a kissé már türelmetlen vendég lelkivilágán. Van hova fejlõdni nem vitás, talán majd legközelebb jobb köridõ lesz.

Pont: 5/10

Ár/érték: Az árcetli bruttó 2400 ami azt jelenti nem a legolcsóbb 45-ös pizza a városban az biztos. Az árat felfele emeli a rák féle kicsit egzotikusabb feltétek jelenléte, viszont ha csak ilyen kis mennyiségben szerepel rajta akkor kicsit jogtalannak tûnik ez az eljárás. Legnagyobb hibája ezzel meg is van, de talán nem nagy feladat ezen javítani, csak egy bátrabb marok kell hozzá. Persze lehet, hogy egyedi eset és csak egy rossz pillanatot fogtam ki, ezért majd egy második fordulót is tervezek, de a nyárnál elõbb biztosan nem lesz megejtve részemrõl. Az étterem nem csak pizzával operál, így lehet a végén még egy jófajta zuzapöri lesz belõle.

Pont: 6/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/csulok-vendeglo-es-pizz...

sponsored links

Keres?s