Csöppentõ @ Street Food Show ? Aranybikás és Mangalicás csöppentõs

2014-06-10

sponsored links

Minden bizonnyal, közületek is sokan megfordultak a hétvégén vagy akár a tegnapi napon a Mûegyetem rakparton, ahol is elsõ alkalommal fonódott össze a Fõzdefeszt és a Street Food Show. Be kell, hogy valljam, hogy amikor olvastam ezt a hírt, érzetem, hogy ez egy olyan rendezvény, amit bizony nem hagyhatunk ki. A kedvem még derûsebb lett, amikor is kiderült, hogy még én finomabbnál finomabb hazai házi söröket fogok kortyolgatni, és ha megéhezek valami minõségi street fooddal javítok a helyzetemen gasztrobetyár vidéken fog kapálni. Tehát vasárnap a kollégát nélkülözve, egy kisebb társasággal látogattam ki a rendezvényre, ahol a második sör után már bent is találtam magam a Csöppentõ elõtt kígyózó sorba, igazából esélytelen volt, hogy ellenálljak a frissen sült szalonna illatának (nem is akartam). Nem két percig álltam sorba, talán egy órát is eltöltöttem azzal, hogy kikérhessek egy Aranybikás és egy Mangalicás csöppentõst, de bizony egy fesztiválon a jó dolgokra sokat kell várni. Az amúgy belvárosban tanyázó járgány a fesztivál területének nagyjából közepén pózolt, és a srácok majdnem felszámoltak plusz 500 forintot, mert alaposan dokumentáltam a kitartó munkájukat.

Esztétika,megjelenés: Aki esetleg nem ismerné a Csöppentõt, az minden bizonnyal azt sem tudná a képek nélkül elképzelni, hogy mi lehet az a Csöppentõs. Ahonnan én jövök csak csöpögtetett kenyérnek nevezzük, a szalonna kisült zsírjával áztatott kenyérszeleteket. A Csöppentõs lényegében ez, pontosabban ennek egy mindenféle extrákkal spékelt változata. Alapból két vaslap közé kerülnek a húsfélék, némi szalonna és a kiválasztott kolbász típusból pár karika. A húsok alatt színes zöldségkavalkád bujkál, méghozzá paprika, paradicsom és lila hagyma apróra vágott formában. Ha az hinnétek, hogy csak ennyi az egész, akkor meglepetésnek még van ott némi savanyú káposzta is, amivel egy igazán kiadós szendvics, egy valódi Csöppentõs áll össze. Az egész alapja egy szelet kenyér, ami a valójában rácsorgatott kolbász és szalonna zsírtól gyönyörû, csillogós pirospaprika színnel büszkélkedhet.

Pont:9/10

Ízvilág: Ahogy a kezembe került a cucc, már a számban is volt az elsõ karika kolbász, méghozzá a mangalicás változatról. Ahogy ezt elcsócsáltam, már küldtem is utána az aranybikás változatot is, de lényeges különbséget nem igazán fedeztem fel, talán a mangalicás kicsit szaftosabb maradt, még az aranybika jobban ropogott. A kenyér tetejére sütött szalonna és kolbász az, ami az ízeket meghatározza. Az alatta található vékony savanyú káposzta réteg nagyon passzol az egészhez, mivel nem raknak rá túl sokat, csak annyi savanyúságot hoz, ami az egész ízkavalkádot csak erõsíteni tudja. Az apró kockákra vágott zöldségekkel lényegében kapunk egy salátát is a kenyerünkhöz, ami bizony tocsog a zsírban, nem gyenge gyomrúaknak való étel ez. Az ízek nagyjából úgy passzolnak egymáshoz, mint a kulcs a zárba, nincs semmi hiba, talán annyi, hogy egy kétszer ilyen vastag kenyérszeleten is el tudnám képzelni ezt a csomagot.

Pont:9/10


Mennyiség: Bár két szelet láthattok a képeken, amiket még félbe is vágattam, el kell, hogy mondjam, hogy nem én ettem meg az egészet. Lehet, hogy a két legurított sör is foglalta már a helyet a hasamban, de én inkább arra jutottam, hogy ezek a szendvicske lényegesen laktatóbbak, mint egy párizsis zsömle. Egy nagy szelet kenyér, benne 1-1,5 dl zsírral, megbolondítva egy maréknyi zöldséggel és mindennek a tetején zsír tulajdonosai ropogós formában. Aki azt hiszi, hogy ebbõl kettõ kell, megnyugtatom, én egyet ettem, meg a másikból még két falatot, de 1 óra magasságáig inkább csak a sörökön járt utána az eszem.

Pont:8/10

Ár/érték: Igazából, nem tudom, hogy ha máshol árulják a Csöppentõst, akkor milyen áron juthatunk hozzá, de azt le kell, hogy szögezzem, hogy nem érdemes úgy felfognunk ezt, mint egy szelet zsíros kenyeret. A szemben lévõ kolbászos standnál meglestem a minõségi kolbász árát, és hát, örülök, hogy nem vagyok nagy kolbász fogyasztó. Minõségi kolbászért bizony szépen kell fizetnie az embernek, és abban az esetben ha ezt sütve, zöldségekkel kombinálva egy szelet kenyéren, egy fesztiválon szeretné elfogyasztani, akkor a drágábbikért 1000 az olcsóbbikért 900 forintot kell kiadnia. Igazából a plusz 100 forint, már nem oszt nem szoroz, azoknak lehet jó alternatíva, akik nem esznek disznóhúst. Amúgy az ár soknak tûnhet, de minden tényezõt egybe vetve és megspékelve azzal, hogy nem eszik az ember minden nap ilyet, kicsit a fogam szívva még ma is azt tudom mondani, hogy megérte. Igazából, azt sem zárom ki, hogy ha esetleg elõbb nem a borfesztiválon esetleg szembe jön a standjuk, akkor megint beállok a sorba.

Pont:7/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide13
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide14
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/csoppento-street-food-s...

sponsored links

Keres?s