Csõtészta sült padlizsánnal, édesköménnyel és vénuszkagylóval

2014-06-11

sponsored links

Ez ugyan egy régi fotó, de a recept ma is aktuális, ez lesz ugyanis a mai tésztánk (csak hogy megtörjük egy kicsit a cukkinivarázst).

Csõtészta sült padlizsánnal, édesköménnyel és vénuszkagylóval

Hozzávalók 4 személyre: 320 g csõtészta, 200 g padlizsán, 200 g édeskömény, 2 ek. balzsamecet, 2 gerezd fokhagyma, 400 g vénuszkagyló, 200 g hámozott, darabolt paradicsom, só, frissen õrölt feketebors, extra szûz olívaolaj

DSC_0601

A padlizsánt és az édesköményt csíkokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, és papírvékonyan felszeleteljük.

Wokban olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk az édeskömény- és padlizsán csíkokat, megsózzuk, megborsozzuk, és nagy lángon 5-10 percig pirítjuk Félidõben hozzáadjuk a fokhagymaszeleteket is ? elõbb nem érdemes, mert megéghetnek. Ezután meglocsoljuk a balzsamecettel, elkeverjük benne a paradicsomot (ha szükséges, kissé besûrítjük), majd hozzáadjuk a vénuszkagylókat is. Az egészet addig fõzzük, amíg a kagylók kinyílnak. (Amelyik kagyló nem nyílik ki, kidobjuk.)

Közben a tésztát lobogó, sós vízben kifõzzük, amikor eléri az ?al dente? (?harapható?, nem teljesen puhára fõtt) állagot, leszûrjük, összeforgatjuk a vénuszkagylós szósszal, és néhány édeskömény levélkével megszórva azonnal tálaljuk.


Folytats a blogon ... tarkabarka.cafeblog.hu/2014/06/11/cso...

sponsored links

Keres?s