Csõben sült õszibarack.

2014-05-08

sponsored links




Tudom, tudom hogy most az epernek, rebarbarának...... van a szezonja, nem pedig a befõtt õszibaracknak. Viszont ezt a receptet meglátni, megszeretni, na és persze elkészíteni a pillanat mûve volt. Az elkészítése igen egyszerû, és az õszibarackon, a túrón, a fehér csokoládén kívül mindenki a saját ízlése szerint készítheti el a tölteléket. Az eredeti receptben kandírozott gyömbér, még az én változatomban aszalt vörös áfonya került a túró helyett ricottára cserélt töltelékbe. Valamint én darált mogyorót is csempésztem bele, melytõl csak még finomabb lett. Mivel pedig bõ fél óra alatt elkészül, így ha éppen ránk tör a nassolhatnék, gyorsan összedobhatjuk, majd elégedetten kanalazhatjuk.







 Hozzávalók:

9 db felezett õszibarack (befõtt)
25 dkg ricotta (v. túró)
10 dkg fehér csokoládé
5 dkg darált mogyoró (v. dió)
1 cs vaníliás cukor
porcukor (ízlés szerint)
õrölt fahéj
5 dkg aszalt vörös áfonya
1 db tojás
2-3 dkg vaj
2 db babapiskóta
mandulaforgács







A felezett õszibarackot szedjük ki a befõttlébõl, majd alaposan csepegtessük le.

A sütõformát kenjük ki a vajjal, majd morzsoljuk rá a babapiskótát. Ezután helyezzük egymásmellé a felezett, lecsepegtetett õszibarackokat.

A ricottát (v. túrót) keverjük alaposan össze ízlés szerint porcukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojással, a darált mogyoróval, (v. dióval) az aszalt áfonyával, az õrölt fahéjjal, majd nagyobb lyukú reszelõn, reszeljük hozzá a fehér csokoládét. Ezután szintén keverjük össze, és kanalazzuk bele, majd rá az õszibarackokra. Végül szórjuk meg a tetejét mandulaforgáccsal.

Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 160 fokon sütöttem)
A sütõbõl kivéve hagyjuk langyosra hûlni.

Tálalás elõtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral és úgy kínáljuk. Ízlés szerint vaníliafagylatot is kanalazhatunk mellé, mert elrontani biztosan nem fogja.


Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2014/05/c...

sponsored links

Keres?s