Csõben sült spárgás penne

2014-05-15

sponsored links


Ma 17 órakor nemhogy blogbejegyzéshez, de még fõzéshez sem volt kedvem a fárasztó nap után. De tudjátok az ember pocakja mindennél nagyobb úr, fõleg egy ilyen szürke, borongós idõben. Teljesen más volt az alapötlet, de egy kicsit más csapásirányt vett a kuktálkodásom. Szeretem az ilyesmit. Bedugom a fejemet a hûtõbe és elkezdenek kattogni azok a bizonyos kerekek. 
Bevallom mentettem meg belõle egy adagot, így reggel lesz fotóm a csábító, piros sült tésztáról is. 

Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez. 
Elkészítés: 60 perc

25 dkg penne
50 dkg spárga
50 dkg darált sertéshús (szárazabb fajta) 
7 dl tej 
5 dkg vaj
4 ek. liszt
4 gerezd fokhagyma
4 ek. olívaolaj

bors
szerecsendió 
víz a tészta fõzéséhez

  • Vizet melegítünk néhány csepp olajjal és amikor lobog beleöntjük a pennét és megfõzzük. Majd leszûrjük és egy tûzálló edénybe öntjük. 
  • Egy csomag spárga alsó 2 centiméterét levágjuk és csak a zsenge szálakat hagyjuk meg. Tetszés szerint kettõbe vagy háromba darabolhatjuk a megmaradt spárgát, majd a tésztához adjuk. 
  • Egy serpenyõbe 4 ek. olívaolajat öntünk és hozzáadjuk a szárazabb darált húst. A lényeg, hogy ne rakjanak hozzá túl sok szalonnát, amikor összedarálják. 
  • 1 tk. sóval és 1 tk. õrölt fekete borssal, apróra vágott fokhagymával megszórjuk a húst és kb. 5 perc alatt folyamatos kevergetés közben megpirítjuk. Szintén a sütõtálban lévõ tésztához adjuk és az összes alapanyagot összeforgatjuk. 
  • 5 dkg vajat felolvasztunk egy lábasban és összekeverünk 4 evõkanál liszttel. A 7 dl tejet azonnal hozzáöntjük. Csomómentesre dolgozzuk el a szószunkat és alacsony lángon kb. 5-10 perc alatt sûrû mártást fõzünk belõle. Egy nagy csipet sóval és 3 reszelésnyi szerecsendióval ízesítjük és végül az elõkészített tésztára öntjük és összeforgatjuk. 
  • Sütõben kb. 200 °C-on vagy a sütõ 6-os fokozatán 30 percig sütjük. Ízlés kérdése, hogy valaki ropogós, piros tetõvel szereti az ehhez hasonló csõben sült ételeket vagy éppen kicsit megsütve. Ezt már mindenki egyéni igényeire bízom.

Örömteli fõzõcskézést kívánok Nektek!


Gasztroblog Boldog Kuktától Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2014/05/csob...

sponsored links

Keres?s