Csõben sült, spenóttal töltött palacsinta

2014-06-03

sponsored links

Ha a spenótot emlegetjük sokunknak csak a fõzelék jut az eszébe. Pedig remek egytálételt is lehet készíteni vele. Egy ötlet a felhasználásához, remélem nektek is ízleni fog.

spenótos palacsinta

Hozzávalók

fejenként 2 db palacsinta (16 db palacsinta :25 dkg liszt, 2 tojás, 1 kávéskanál só, 1 evõkanál cukor, 2 evõkanál olaj, szódavíz a kikeveréshez.tejszín sûrûségû legyen)

minimum fél kg paraj vagy egy csomag mirelit parajpüré

2 gerezd fokhagyma

só, bors

vaj

1/2 húsleveskocka

Sajtmártás:

10 dkg vaj
4 dl tej
2 evõkanál liszt
1 db tömlõs natúr sajt
só, bors

reszelt sajt a szóráshoz

A parajt vajon kiolvasztjuk, ízesítjük a fokhagymával, sóval, húsleveskockával, borssal és 5 percig pároljuk.

A palacsinták közepére helyezek a spenótos töltelékbõl és a széleit behajtogatjuk. Segítség a képen a hajtogatáshoz.

A hajtogatott palacsintákat egy kivajazott tepsibe helyezzük félig fedve egymásra.

Elkészítjük a sajtmártást, a vajat felolvasztjuk egy lábasban, beleszórjuk a lisztet és fehéredésig pirítjuk, hogy elveszítse a liszt ízét.

Lassan hozzáadagoljuk a hideg tejet és csomómentesre keverjük. Belekeverjük a tömlõs sajtot és felforraljuk.

A mártást a tepsiben lévõ palacsintákra öntjük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.

180 fokos sütõben 10-12 percig sütjük, addig amíg a sajt rá pirul.

Melegen tálaljuk.

1


Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/06/03/cso...

sponsored links

Keres?s