Csíráztatott mungóbab fasírt

2014-06-13

sponsored links

Egyszer csináltam hasonlót, akkor zöldlencsét csíráztattam és magamnak csináltam belõle fasírtkákat, míg kedvesem a kedvenc csirkemellét kapta. De az én burgerkéimnek vagy az illata, vagy a kinézete, vagy csak csupán a tény, hogy ott vannak, vonzotta õt is és végül legnagyobb megdöbbenéssel és áhítattal közölte velem, hogy élete legjobb "kajája" volt ez :)
Azóta is szerettem volna már párszor csinálni, más magokat is kipróbálni, de valahogy mindig csírájában elfojtódik az ügy, pontosabban még nyers csíra állapotában felfalom az összes alapanyagot...


De múlt héten végre erõt vettem magamon és megcsináltam, amit terveztem: mungóbabot csíráztattam és abból készültek a kis pogácsák.


Hozzávalók:
- 1 marék mungóbab csíráztatva (1-2 napos csíra korában a legjobb)
- 1 tk. paradicsom püré
- 1 ek. csicseriborsó liszt
- ízlés szerint só és fokhagymapor
- a sütéshez kevés kókuszzsír

Elkészítés:
Az alapanyagokat robotgépbe rakjuk és pár nyomással pürésítjük. Serpenyõben felhevítjük a zsiradékot és a masszából evõkanálnyi mennyiségeket teszünk a forró serpenyõbe, majd ezeket a halmokat kissé ellapítjuk. Pár perc alatt mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk a kis pogácsákat.

Én kevés krémes joghurttal megkenve és törpe bazsalikom ágacskákkal díszítve tálaltam.



Folytats a blogon ... cinnamonandpaint.blogspot.com/2014/06...

sponsored links

Keres?s