Csírkemáj kacsazsírban

2014-02-24

sponsored links

Készítsünk itthon kacsazsírban sült csírkemájat.
Elõször is 1,5 kg bõrös kacsahájat megtisztítunk, kisütjük. A tepertõket kiszedjük, a zsírt átszûrjük.
 
 
A kacsazsírban sûlt csírkemáj a következõképpen készült.
 
Hozzávalók:
Kacsazsír
0,5 kg csírkemáj
2 közepes (vagy egy nagy) fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bors,
só,
 
A csírkemájat megtisztítjuk, 3-4 db-ra felvágjuk. Egy serpõenyõben egy jó nagy evõkanál kacsazsírt felolvasztunk, az apró kockára vágott vöröshagyát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt csírkemájat. Megborsozzuk, fedõvel lefedjük és zsírjára lesütjük. Amikor elkészült, belerakjuk a felszeletelt 2 gerezd fokhagymát. kettõt-hármat kavarunk rajta. Vigyázunk arra, hogy a fokhagyma nahogy megégjen, mert esetleg keserû lesz. A máj zsírjára sûlt, (ekkorra a hagymakockák is eltünnek, mert teljesen összesûlnek, a májjal.) Megsózzuk és kb 6-7 dl-es edénybe (csatos üvegben a legjobb, legmutatósabb) rakjuk a májat, majd annyi kacsazsírt öntünk rá, hogy ellepje a májakat. Hagyjuk kihûlni.
 
 
Frissen sült kenyérre rákenjük, paradicsommal, paprikával, zöldhagymával tálalva fogyasztjuk.
(Amikor már látjuk, hogy alíg van az üvegben, kezdhetjük elõlrõl, mert megunhatatlan és nagyon finom.)

Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2014/02/csirk...

sponsored links

Keres?s