Csípõs tejfölös tokány

2014-05-14

sponsored links

Karajt kaptam elõ a fagyasztóból, gondolván ebbõl még bármi lehet, akár egy ilyen is. De aztán eszembe jutott, hogy milyen régen ettünk rizst?és akkor már csak kicsit gondoltam újra a sajtmártásos történetet:P 



Csípõs tejfölös tokány 
6 dkg hagyma 
28 dkg sertés karaj 
1,5 hegyes erõs paprika 
1 ek sertészsír 
20 dkg tejföl 
2 dkg liszt 
só, bors 
A hagymát ledaráltam, majd kevés zsíron megforgattam, rádobtam a csíkokra vágott karajt és fehéredésig kevergettem. Hozzáadtam a hegyes erõs papírkát (ami ezen a ponton még úgy csípett, mintha maga az ördög küldte volna), majd sóztam, borsoztam és némi vizet hozzáadva fedõ alatt puhára pároltam. (Néha kellett neki kevés plusz víz). Végül a liszttel elkevert tejföllel behabartam. (A liszt mennyisége függ attól, hogy mennyire szeretnénk sûrûre, illetve mennyi szaftot hagytunk rajta). Párolt rizzsel tálaltam az immár erejét vesztett tokányt. Persze így is finom volt, csak éppen legközelebb teszek róla, hogy csípõs is maradjon:D

Folytats a blogon ... gumimacik.blogspot.com/2014/05/csipos...

sponsored links

Keres?s