Csípõs kukoricaleves

2014-08-11

sponsored links

Idõnként rajtunk marad a fõtt kukorica, bármilyen finom, néha bizony megmarad néhány csõ. A maradék felhasználására jó alternatíva ez a leves, csípõssége a csilipaprika mennyiségével szabályozható. Húsleves híján vízzel is készíthetjük, ebben az esetben pluszban kell még fûszerezni, és szezonon kívül készülhet konzerv kukoricából is. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 2-3 evõkanál olaj
  • 20 dkg bacon
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1-2 csilipaprika
  • kb. 50 dkg fõtt kukorica
  • 1,5 l húsleves
  • 5 dl fõzõtejszín
  • 1 evõkanál étkezési keményítõ



  • A fõtt kukoricáról levagdostam a szemeket, a bacont vékony csíkokra, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágtam.
  • A felhevített olajon megpirítottam a szalonnacsíkokat, majd a hagymakockák hozzáadásával tovább pirítottam.
  • Belekerült a petrezselyemzöld, a felkarikázott csili és a fõtt kukorica is, majd felöntöttem a húslevessel és a tejszínnel.
  • Kevéske sóval ízesítve készre fõztem.
  • A keményítõt elkevertem pár kanálnyi vízzel, és besûrítettem vele a levest.
  • Néhány percig még fõztem, majd tálaltam.


Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/08/csipos-ku...

sponsored links

Keres?s