Csípõs kukoricaleves
sponsored links
Idõnként rajtunk marad a fõtt kukorica, bármilyen finom, néha bizony megmarad néhány csõ. A maradék felhasználására jó alternatíva ez a leves, csípõssége a csilipaprika mennyiségével szabályozható. Húsleves híján vízzel is készíthetjük, ebben az esetben pluszban kell még fûszerezni, és szezonon kívül készülhet konzerv kukoricából is. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók:
- 2-3 evõkanál olaj
- 20 dkg bacon
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1-2 csilipaprika
- kb. 50 dkg fõtt kukorica
- 1,5 l húsleves
- 5 dl fõzõtejszín
- só
- 1 evõkanál étkezési keményítõ
- A fõtt kukoricáról levagdostam a szemeket, a bacont vékony csíkokra, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágtam.
- A felhevített olajon megpirítottam a szalonnacsíkokat, majd a hagymakockák hozzáadásával tovább pirítottam.
- Belekerült a petrezselyemzöld, a felkarikázott csili és a fõtt kukorica is, majd felöntöttem a húslevessel és a tejszínnel.
- Kevéske sóval ízesítve készre fõztem.
- A keményítõt elkevertem pár kanálnyi vízzel, és besûrítettem vele a levest.
- Néhány percig még fõztem, majd tálaltam.