Csípõs aprópecsenye

2014-04-07

sponsored links


Egy kis csípõs mindig jól jön...

 Csípõs aprópecsenye


Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg sertéscomb, 1 fej hagyma, 1 kisebb csípõspaprika, 3 evõkanál olaj, 3 evõkanál paradicsompüré, só, bors, A rizskörethez: 12 dkg rizs, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál ételízesítõ.
Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, fehéredésid pirítjuk benne a rizset, majd felöntjük 4 dl vízzel. Beletesszük az ételízesítõt, fedõ alatt, mérsékelt lángon 25 percig fõzzük. Fedõ alatt hagyjuk langyosra hûlni. A hagymát megtisztítjuk, a csípõspaprikát felkarikázzuk és az olajjal együtt összeturmixoljuk. Serpenyõbe töltjük, kissé megpirítjuk, beletesszük a kockára vágott húst,sózzuk, borsozzuk,  kavargatva puhára sütjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét is, jól összekavarjuk. Egy kis pudingostál segítségével kiadagoljuk a rizset a tányérokba: a riset a tálkába halmozzuk, jól lenyomkodjuk, majd a tányérra borítjuk. A csípõs pecsenyét a rizshalom tetejére rendezzük. Vigyázzunk, ne adjunk túl sok pecsenyét a rizshez, met nagyon cssípõs.

Folytats a blogon ... finomsagaim.blogspot.com/2014/04/csip...

sponsored links

Keres?s