Csíkos piskótatekercs

2014-02-24

sponsored links




Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 7 dkg finomliszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg baracklekvár

Elkészítés

Az egész tojásokat a cukorral együtt egy tálba tesszük, gépi habverõvel elõbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton sûrû habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet.
A masszát kettéválasztjuk, és az egyik felébe beleszitáljuk a kakaóport, és elkeverjük. A két masszát külön-külön sima csöves nyomózsákba töltjük, és sütõpapírral bélelt tepsibe ? a színeket váltogatva ? csíkokat nyomunk szorosan egymás mellé.
180 fokra elõmelegített sütõben megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, mert akkor nem tudjuk feltekerni!
A sütõbõl kivéve a piskótát kiemeljük sütõpapírostul a tepsibõl, majd a sütõpapírral együtt feltekerjük. Hagyjuk langyosra hûlni. Ezután kitekerjük, lehántjuk az aljáról a sütõpapírt, és egyenletesen elkenjük rajta a baracklekvárt (nem a sütõpapíros felén!). Szorosan feltekerjük.
 

Tálalásig a hûtõben tartjuk. Tálaláskor felszeleteljük. (Nagy gáztepsiben készítettem, de azt nem töltötte ki teljesen, így kb. 34×20 cm-es lett a kész tészta.)

Ha nagyobb adagot szeretnénk készíteni, akkor azt vegyük figyelembe, hogy 1 db tojáshoz 2 dkg cukor és 2 dkg liszt kell. Mivel kakaóval helyettesítjük a liszt egy részét, a lisztbõl elveszünk 1 dkg-ot, helyette 2 dkg kakaót teszünk.




Folytats a blogon ... izemlekek.blogspot.com/2014/02/csikos...

sponsored links

Keres?s