Császármorzsa avagy smarni :)

2014-08-03

sponsored links

 A  császármorzsa egy osztrák eredetû, zsírban sült tésztadesszert. A bécsi konyha legismertebb édessége, mely a volt Osztrák?Magyar Monarchia országaiban a mai napig népszerû étel.A császármorzsa eredetére két köznépi legendát ismerünk, az egyik szerint Erzsébet magyar királyné, azaz Sisi hercegnõ udvari szakácsa készítette elõször a császári pár számára, a másik szerint maga Ferenc József találmánya. Eredeti nevét (Kaiserschmarrn) valóban a császár után kapta, mely szó szerinti fordításban császármorzsát jelent. Alapvetõen palacsintatésztából, zsíron történõ pirítással készül, de leggyakrabban liszt helyett búzadarát használnak. Általában porcukorral meghintve, lekvárral fogyasztják. 
(Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Császármorzsa)

Nálam így készül: 


Hozzávalók:
2 tojás
1 evõkanál cukor
7,5 dl tej
25 dkg búzadara
1 dl olaj

+ ízlés szerint porcukor, lekvár

1. A tejbe beleütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot és a búzadarát.
2. Fél órát állni hagyjuk.
3. Serpenyõbe (nálam teflon serpenyõben készült) egy kevés olajat öntünk, felforrósítjuk és beleöntjük a masszát. Párszor megkeverve darabosra, morzsásra sütjük.
4. Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, vagy lekvárral kínáljuk. Nálam házi ribizli lekvár került a tetejére.

                                                                         Jó étvágyat! :)

Folytats a blogon ... ildikokonyhaja.blogspot.com/2014/08/c...

sponsored links

Keres?s