CSÁSZÁR ZSEMLE

2014-01-14

sponsored links



Amióta a "sarki fûszeresnél" / közértben / kapni lehet ilyen vágott zsemléket, azóta az a kedvencünk. Jobban szeretem mint a sima zsemlét, mert azok mostanában igen érdekesek. Szépek, ropogósak, de mikor az ember megnyomja õket, hopp beszakadnak és szinte nincs is belsejük. A császár zsemle viszont más. Fõleg, ha az ember otthon süti. Össze sem lehet hasonlítani még a jobb boltival sem... Nem olyan ropogós a külseje, viszont finomabb, tömörebb a belseje. Szóval remek. Reggelire ettük vajjal, friss sonkával és sajttal. Egy pohár narancslével jó kezdése lett a napnak...

Hozzávalók 10 kisebb zsemléhez: 40 dkg átszitált liszt, 1/3 kocka friss élesztõ, 0.5 dl langyos tej, 150 ml. meleg víz, 1 mokkáskanál só, 2 kávéskanál cukor, 3 dkg ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s