Csusza és kel avagy Bimbódzó kapcsolat

2017-02-20

sponsored links

Kicsit feldúlt hangulatban, bosszankodva, stb. kezdem a hetet...
Azt hogy miért, egyenlõre, még nem publikálom (mert én korrekt vagyok), de azt elmondhatom, hogy hamarosan nekem is "muszáj lesz" az ételfotóim közepére logót, jelet, tenni, bár mennyire is nem tetszik a dolog. Nem akarok sokat ezzel foglalkozni, de mégis ki kell írni magamból, mert akkora csalódás ért, hogy elképzelhetõ, hogy ezentúl kifogom hagyni a BORS-ot az ételeimbõl.
Azért "vicceljünk" is egy kicsit!
Ez itt a reklám helye>>> ...csak a ügyészség meg ne tudja! De meg tudja ?














KELBIMBÓS CSUSZA
Hozzávalók:
25 dkg csusza tészta
40-50 dkg kelbimbó
10 dkg kenyérszalonna
3 ger. fokhagyma
majoránna
bors, só
A tésztát kifõzzük.
A kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk és feldaraboljuk, méretétõl függõen -félbe vagy negyedekbe-.
A szalonnát apró kockákra vágjuk
Egy serpenyõben, megpirítjuk a kenyérszalonnát, a pörcöket kiszedjük, félretesszük és a zsírján -ha kívánja, adhatunk hozzá + zsiradékot- szép lassan megpirítjuk a kelbimbót, sózzuk, borsozzuk majoránnával ízesítjük.  Amikor már szépen pirult, beleszórjuk az idõközben apró kockákra darabolt fokfagymát is; egy kevéske vizet önthetünk alá, ügyelve arra, hogy ne fõzzük, csak pároljuk.
Ha elérte a kívánt puhaságot (IGEN, finomabb, ha még roppanós!), összeforgatjuk a kifõtt csuszatésztával, és a szalonnapörcökkel.
Hmm... végül is káposztás tészta ? de mégse nem az ez ?

 


Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/02/...

sponsored links

Keres?s