CSUPA CSOKIS KIFLIK
sponsored links
CSUPA CSOKIS KIFLIK
Kivûl-belül csokis kifliket sütöttem valamelyik nap. A kifli belsejébe és kivûlre is került a csokiból. Finom volt, fõleg a reggeli kávé mellé esett jól ez a csupacsokis kifli.. A tészta receptje az egyik kedvenc kelt tésztás receptem, amit fõleg fonott kalácsnak szoktam használni.
HOZZÁVALÓK:
3 dl tej
3 g élesztõ
50 dkg liszt
5 dkg vaj / vagy 1 ek zsír
4 kanál cukor
egy kis tej a kenéshez
4 ek kakaó, 6 ek cukor
csokoládé feldarabolva
ELKÉSZÍTÉSE
- A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztõt.
- A lisztbe beleöntöm a felfutott élsztõs tejet, a felolvasztott vajat és összedolgozom. Én jobban szeretek zsírt használnii, mert puhábbak lesznek vele a kelt tészták és egyszerûbb is kezelni, nem kell olvasztgatni a vajat..és még egészséges is.. :)
- Ezt követõen letakarom egy konyharuhával, majd kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztem.
- Amikor megkelt, akkor átgyúrom még egyszer és kettéveszem a tésztt. Kinyújtom kör alakúra és megszórom cukrozott kakaóval, majd ráterítem a másik körré nyújtott tésztát. Ezt egy picit még átnyújtom, majd 16 cikkre vágom, majd mindegyikbe teszek egy kisebb szelet csokoládét, majd a szélesebb végétõl fogva kiflivé tekerem õket.
- A tetejét megkenem egy kis tejjel, majd a sütõben 180 fokon addig sütöm, amíg szép aranybarna nem lesz. Ha elkészült, akkor még forrón lekenem tejjel a kifliket és egy kisebb darab csokoládét teszek a tetejükre.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.