Csokoládés-marcipános almás rétes

2017-10-06

sponsored links

Bevallom mióta Emma meg van többször van itthon valami édesség, azt hiszem kell a kalória, de idõm nem túl sok van piskótákat sütni, meg krémeket fõzni, így sokszor maradok az egyszerûbb és gyorsabb desszerteknél. Nagyon megörültem, hogy az egyik általam kedvelt multinál van teljes kiõrlésû réteslap. Ha már sokszor van nasi, azért odafigyelek arra, hogy azért egészséges változata kerüljön az asztalra. Alma, mandula és csokoládé párosítás... gyorsan elfogyott. Ennyivel lezárom. :)









Csokoládés-marcipános almás rétes
Hozzávalók (2 rúdhoz):
8 teljes kiõrlésû réteslap
3 evõkanál tejföl
1,5 evõkanál olaj

a töltelékhez:
70 dkg reszelt alma
2 evõkanál fahéjas nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
1 evõkanál frissen facsart citromlé
10 dkg csokoládé csepp vagy reszelt csokoládé
10 dkg reszelt maricpán

a tetejére:
1 tojás sárgája
szeletelt mandula

Elkészítés:
Szórjuk meg fahéjas nyírfacukorral a reszelt almát, adjuk hozzá a citrom reszelt héját és az egy evõkanál citromlevet. Keverjük össze, majd hagyjuk állni legalább fél órát. Vegyünk a markunkba egy adagot és facsarjuk ki a levét és tegyük félre egy másik tálba.
Szükségünk lesz egy nedves konyharuhára. Osszuk ketté a réteslapokat, majd válasszunk ki egyet és helyezzük a konyharuhára. Az tejfölt keverjük simára az olajjal, majd kenjük meg az elsõ lapot. Tegyük rá a következõt, kenjük meg ezt is, erre mehet a következõ és egy ismételt kenés után a negyedik lap. A fahéjas, citromos reszelt alma felét osszuk el a réteslap felõlünk levõ szélén hosszába, szórjuk meg reszelt csokoládéval vagy csokoládé cseppekkel, majd reszelt marcipánnal. Szorosan tekerjük fel a konyharuha segítségével, majd helyezzük sütõpapírral bélelt tepsibe. Mindkét rudat kenjük meg felvert tojás sárgájával és szórjuk meg szeletelt mandulával.
Elõmelegített 180 fokos sütõbe süssük aranybarnára kb. 15-20 perc alatt. Hagyjuk kihûlni, szeleteljük és szükség szerint meghintjük porcukorral.








Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/10/csoko...

sponsored links

Keres?s