Csokoládémousse

2018-03-16

sponsored links


Ha gyorsan elkészíthetõ desszertet szeretnénk, ami által majd sok-sok dicséret "üti a markunkat", akkor mi sem egyszerûbb, mint egy csokoládémousse. Nem beszélve arról, hogy csupán alig néhány hozzávaló kell hozzá, és máris kész a fenséges, impresszionáló desszert. Természetesen, az alapreceptbe nem kell fehér csokoládé és semmi más sem, de ha feldobjuk valami extrával, az általában nem válik kárára...


Csokoládémousse ropogós fehércsokoládéval

Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 4 dkg vaj, 1 evõkanál kakaópor, 5 tojás, 3 evõkanál cukor, 10-15 dkg ropogós fehér csokoládé, 1 csipet só.
Elkészítése: A csokoládét összetördeljük, rászórjuk a kakaóport, illetve hozzáadjuk a vajat, és gõz fölött vagy mikróban összeolvasztjuk. Simára kavarjuk, és hagyjuk langyosra hûlni. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját és 2 evõkanál cukrot kb. 5 perc alatt kézi mixerrel habos krémmé kavarunk, majd beledolgozzuk az olvasztott csokoládéba. A tojásfehérjét keményre verjük a sóval és a maradék 1 evõkanál cukorral, majd óvatosan, hogy össze ne törjön, beleforgatjuk a csokoládékrémbe. Végül a csokoládéból félreteszünk 4 kis kockányit, a többit pedig összedaraboljuk, és szintén beleforgatjuk a habba. A csokoládémousse-t poharakba adagoljuk, majd hûtõben hagyjuk jól kihûlni legalább 4-5 órán át. A félretett csokoládéval díszítjük, de ha szeretnénk, tejszínhabot is kínálhatunk mellé.

EK - 2018/4




Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2018/03/c...

sponsored links

Keres?s