Csokoládétorta liszt nélkül Rachel Allen tõl

2014-06-02

sponsored links

Egy fõzõs mûsorban láttam elkészíteni. Nem mondott ott mennyiségeket, csak bemutatta az egyszerû sütemény elkészítését. Így magamra voltam hagyatkozva az adagokkal, de elég jól sikerült.


Hozzávalók: 22 cm-es tortaformához

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg gyümölcscukor
  • 5 tojás

A tetejére:

  • 1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 narancs reszelt héja

Elkészítése:

Egy lábasban vizet forraltam és a keletkezett gõzben egy keverõtálban megolvasztottam a csokoládét a vajjal.
Egy másik tálban az öt egész tojást és a cukrot addig vertem robotgéppel, míg keményebb hab keletkezett.
Ebbe forgattam a már hûlõ vajas csokoládémasszát és egy spatulával belekevertem.
A tortaforma aljára sütõpapírt tettem és az oldalát pedig kivajaztam. Beleöntöttem a tésztát és a 180 fokra elõmelegített sütõbe tettem és 20 perc alatt megsütöttem.
Még melegen rászitáltam a kakaót és ráreszeltem a narancs héját.
Ennél egyszerûbb receptet keveset találni.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.

Folytats a blogon ... evinenikulinariskalandozasai.blogspot...

sponsored links

Keres?s