Csokoládészuflé

2014-02-02

sponsored links

Ez csúszik

Estétõl késõ délelõttig esett az esõ,ami szépen ráfagyott mindenre.Egyenletes jégpályává változott a fû,a térkõ és az utcánk.A városban állítólag mindenhol sóztak és járható volt minden út,de szerencsére nekünk semmi dolgunk nem volt,így ki sem mozdultunk.

Csokoládé-szuflé

Ebéd elõtt kérdezte a férjem,hogy lesz-e valami desszert,vagy elmenjen süteményért.Aztán õ is belátta,hogy nem ér annyit semmilyen finomság,hogy esetleg árokba csússzon miatta.Én nem készültem édességgel,de mikor mondta,hogy valami tömény finomságra áhítozik beugrott a csokiszuflé.Rég nem csináltam,pedig hozzávaló mindig van itthon és nagyon gyorsan elkészül.És épp annyira csúszik mint ma az utak mifelénk.



Hozzávalók(5 db):

15 dkg jóféle étcsokoládé
10 dkg vaj
4 csapott evõkanál cukor
3 egész tojás
2 csapott evõkanál finomliszt

vaj és liszt a formák kikenéséhez

A szufléformákat kikenem vajjal,majd kevés liszttel körbeszórom õket.A csokoládét és a vajat fémtálba mérem és vízgõz feltt felolvasztom.Kézi habverõvel a tojásokba dolgozom a cukrot,kicsit kihabosítom.A csokis krémbe jól elkeverem a lisztet,majd végül a cukros tojást,s elosztom a kikent formákba.
A sütõt elõmelegítem 200 °c-ra.Ebéd után teszem csak be sülni,mert nagyon gyorsan elkészülnek és frissen jó tálalni.Kivéve  a sütõbõl egyenként tányérra fordítom,és óvatosan kiütöm a formákból.Aztán óvatosan visszafordítom a tányéron,hogy a teteje legyen felül.Tejszínhabbal,málnával,vagy meggytükrön tálalom.
Ebbõl az adagból kb.egy dl-nyi massza kerül egy formába,és úgy tapasztaltam,hogy épp 8 perc kell  a forró sütõben,ahhoz,hogy kívül ropogós,belül folyós legyen.Most is így sikerült,de nem vágtam meg a fotózás elõtt,mert akkor már nem fényképeztem volna le...


Folytats a blogon ... alegjobbotthon.blogspot.com/2014/02/c...

sponsored links

Keres?s