Csokoládés trüffel torta

2014-06-17

sponsored links

Hétvégén ünnepelte párom anyukája a születésnapját és ezzel a finom csokoládés trüffel tortával leptük meg. Tudjuk, hogy nagyon szereti az étcsokoládét és ezzel nem lõhetünk nagyon mellé. Nagyon finom lett. Visszajelzésképpen azt hallottam akkor volt a legjobb, amikor szoba-hõmérsékletû lett, mert a kréme sokkal lágyabbá és krémesebbé vált.






Csokoládés trüffel torta
Hozzávalók (28 cm átmérõjû torta formához):

Kakaós piskóta:
10 tojás
200 g cukor
200 g liszt
50 g holland kakaópor
1 tk. sütõpor

Csokoládés trüffel krémhez:
500 ml habtejszín (nem növényit használok)
500 g 60%-os étcsokoládé
200 ml habtejszín 
1 vaníliarúd belseje

Csoki díszekhez:
100 g étcsokoládé 
1 g kakaóvaj

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját keverjük fényesre a cukor 1/3-ával, a fehérjét a maradék cukorral verjük habbá. A lisztet, a kakaóport és a sütõport mérjük ki egy tálba.
A felvert fehérje habhoz adjuk hozzá a tojás sárgáját, majd szitáljuk hozzá két részletben a kakaós liszt keveréket. Óvatosan keverjük össze.
A tortaforma alját enyhén vajazzuk ki, öntsük bele a tésztát, majd elõmelegített 180°C-os sütõbe 30-35 perc alatt (tûpróbáig) süssük készre. 10-15 percig hagyjuk még a formában, majd vágjuk körbe és rácsra téve hagyjuk kihûlni.
Érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni, így teljesen ki tud hûlni és kenyérvágó késsel szépen három részre lehet szelni úgy, hogy nem morzsálódik.
A krémet is elõzõ este el kell készítenünk. A tejszín melegítsük fel a vaníliarúd kikapart belsejével, majd adjuk hozzá a csokoládét és keverjük simára. Hagyjuk kihûlni, majd éjszakára tegyük a hûtõbe. Másnap habosítsuk ki, majd a felvert 2 dl habtejszínt keverjük hozzá, ezzel egy kicsit lágyabb és kenhetõbb lesz. Kenjük meg a lapokat, helyezzük egymásra, majd díszítsük a maradék krémmel.
A csokoládét temperáljuk, melegítsük fel kb. 38-40 fokra, hûtsük vissza 33-34-re adjuk hozzá a kakaóvajat, majd tegyük habzsákba és vékony lyukú csõ segítségével húzzunk egymás mellé, majd keresztbe folyamatos csíkokat egy sütõpapírra. Illetve én már beszereztem egy írásvetítõ fóliát, amirõl szépen le lehet szedni. Miután megdermedt ragasszuk a torta oldalára.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/06/csoko...

sponsored links

Keres?s